Cel mai important târg auto, anulat: în ce s-a transformat locația în care ar fi trebuit să aibă loc

Cel mai important târg auto, anulat: în ce s-a transformat locația în care ar fi trebuit să aibă loc

Târgul Auto de la Detroit reprezintă cel mai important eveniment din calendarul lansărilor anuale al industriei auto. Din păcate, ediția din acest an este anulată.

Pe lista târgurilor internaționale și conferințelor globale care au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus intră și North American International Auto Show, târgul anual care se desfășoară la Detroit. Organizatorii au făcut anunțul pe parcursul weekendului, dar vestea tristă a fost asociată și cu o informație pozitivă.

În mod tradițional, târgul auto se desfășura la TCF Center din Detroit. Începând cu această săptămână, locația de dimensiuni foarte generoase va fi transformată într-un spital de campanie dedicat pacienților infectați cu coronavirus.

Următorul târg auto de la Detroit este planificat pentru luna iunie a anului viitor, la aproximativ doi ani și jumătate distanță de ediția anterioară. În mod tradițional, târgul era programat în luna ianuarie, dar a fost amânat din cauza pandemiei pentru câteva luni, ca acum să fie anulată complet ediția programată în 2020.

Începând cu anul viitor, organizatorii s-ar putea să-l țină doar în luna iunie, pentru a include, printre altele, evenimente în aer liber și drive test-uri, activități care erau imposibile pe timpul ierni foarte aspre din Michigan, SUA.

Dincolo de faptul că locația în care ar fi trebui să aibă loc va fi transformată temporar într-un spital, marile companii din industria auto vor fi afectate semnificativ de anularea unui eveniment de asemenea anvergură. Cel mai mult vor suferi producătorii europeni și asiatici. Aceștia sunt prezenți în fiecare an la Detroit în speranța de a face valuri pe piața americană de autoturisme.

Ediția din 2020 ar fi trebuit să confirme și mai mult tranziția pieței auto către mașini electrice și tehnologii conectate la internet. Pentru că mulți producători nu pot aștepta până în 2021, cele mai multe anunțuri din piața auto vor fi transmise online, pe parcursul acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: