Cel mai ieftin telefon 5G, lansat de Samsung: cât de bun este Galaxy A42 5G

Cel mai ieftin telefon 5G, lansat de Samsung: cât de bun este Galaxy A42 5G

În seria de lansări din ultimele săptămâni, Samsung a strecurat și unul dintre cele mai ieftine terminale pe care le are în portofoliu. Întâmplarea face că noul Galaxy A42 este compatibil 5G.

În contextul în care rețelele 5G au devenit din ce în ce mai comune, Samsung încearcă să faciliteze accesul la viteze semnificativ mai mari de internet și pentru cei care nu își permite ultimul Galaxy S sau Galaxy Note. Din acest motiv, a anunțat noul Galaxy A42.

Ilustrat în imaginea de mai sus, noul gadget este construit în jurul unui Super AMOLED de 6,6 inci cu o rezoluție nativă ce pare să fie Full HD 1080p. Din păcate, sud coreenii nu au fost foarte transparenți în privința tuturor particularităților legate de noul aparat, dar este improbabil să se distanțeze prea mult de Galaxy A41, lansat în luna martie a acestui an.

Telefonul va avea camere frontală ascunsă într-o crestătură, iar un senzor de amprentă integrat în spatele ecranului va facilita autentificarea biometrică. Pe spate are nu mai puțin de patru camere, cu una mai mult decât la A41. Senzorii sunt necunoscuți, dar este foarte probabil ca cel din dreapta jos să fie folosit doar pentru estimarea adâncimii elementelor dintr-un cadru, nu pentru poze.

La momentul de față, cel mai ieftin terminal certificat 5G de la Samsung este A51 5G. Având în vedere că A42 face parte dintr-o serie inferioară ca specificații, prețul, de asemenea, ar trebui să fie mai mic. În ceea ce privește momentul efectiv al lansării, cei de la Samsung au evitat să fie foarte specifici, dar ar trebui să se lanseze în următoarea lună.

Ca un detaliu interesant, în cadrul aceluiași eveniment, Samsung a dezvăluit un încărcător wireless care poate încărca simultan până la trei dispozitive, telefon, ceas inteligent și căști – Wireless Charger Trio. Apple a încercat ceva similar în urmă cu aproximativ doi ani, dar între timp a renunțat la idee. Prețul pentru soluția Samsung se pare că va fi de 100 de euro. samsung_wireless_charger_trio.0

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: