Cel mai ciudat slogan care ”instigă la ură și xenofobie”, subiectul unei plângeri din partea PSD

Cel mai ciudat slogan care ”instigă la ură și xenofobie”, subiectul unei plângeri din partea PSD

Campania electorală pentru alegerile parlamentare de luna viitoare se anunță a fi una foarte interesantă, având în vedere o plângere recentă a PSD-ului.

La fel ca în urmă cu câțiva ani, cei de la USR își construiesc campania electorală în jurul ideii că nu ar trebui să avem penali în funcții publice. Între timp, nu s-a mai întâmplat nimic cu acea inițiativă care a strâns un milion de semnături din partea românilor, dar acest detaliu contează mai puțin. Important este că valorile promovate de USR în această campanie sunt ”O Românie fără hoție”.

Deși sună bine în teorie și pare o formulare de impact, se pare că mai mulți oameni din PSD s-au simțit lezați. Situația a devenit atât de penibilă încât sloganul de mai sus a ajuns să fie subiectul unei plângeri oficiale inițiată de oficialii PSD Dâmbovița. În interpretarea social democraților, formularea cu pricina ”instigă la ură și xenofobie”.

Pentru că apare pe afișele electorale ale USR, reclamația la adresa ”O Românie fără hoție” a fost înaintată la Biroul Electoral de Circumscripție 16 Dâmbovița în care se subliniază că ”această alianță electorală folosește mesaje care dezavantajează toți competitorii electorali”, prin afișele cu sloganul respectiv.

PSD Dâmbovița cere Biroului Electoral să interzică USR-PLUS Dâmbovița ”să folosească mijloace de propagandă electorală care nu sunt permise de către lege” și să constate ”incidența dispozițiilor art.65, alin. (5) din Legea 208/2015 ”În campania electorală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu ori a mesajelor de incitare la ură sau intoleranță”.

În aceeași plângere se mai face referire și la altă manifestare a USR-iștilor din ultimele câteva zile, corelată cu același slogan. Oficialii PSD Dâmbovița sunt dezamăgiți de faptul că USR PLUS ”a folosit un avion de tip utilitar, care a survolat atât pe raza municipiului Târgoviște, cât și împrejurimile, avion utilitar ce avea atașat un banner cu sloganul ”O Românie fără hoție”, pe care era inscripționată și sigla acestei alianțe electorale”, conform plângerii în format PDF.

Citește și: