Cel mai așteptat anunț de la Dacia: acest model va fi mai important decât Sandero sau Logan

Cel mai așteptat anunț de la Dacia: acest model va fi mai important decât Sandero sau Logan

În 2004, Logan a trezit la viață activitatea Dacia. După mai bine de un deceniu, Sandero se impunea în Europa. Acum e un nou moment important pentru producător și inclusiv pentru Renault.

Din martie până în prezent, un singur anunț important a fost așteptat de la Dacia sau Renault: cât va costa modelul electric Spring? Mașina electrică propusă de grupul francez, deja lansată în China sub numele K-ZE, poate genera o democratizare a pieței autovehiculelor electrice.

Dacia Spring e așteptată încă din 2016, a fost anunțată în martie 2020, iar lansarea e planificată pentru primăvara lui 2021. Indiferent de prețul la care va fi anunțată, în anumite țări, cum ar fi România sau Germania, șoferii vor putea profita de bonusurile acordate de state. În România, prin Rabla Plus, suma a fost de 45.000 lei, iar în Germania de circa 43.000 de lei.

Promisiunea Renault a fost că Dacia Spring va fi cea mai ieftină mașină electrică din Europa. Iar aici înseamnă un preț de sub 20.000 de euro (cât e Skoda Citigo e iV, scoasă recent din producție). Cu bonusul acordat de stat, asta ar însemna un preț apropiat de 10.000 de euro. AutoExpert estimează un preț de 15.000 până la 17.000, în funcție de dotări.

Ce ar avea special Dacia Spring

dacia spring masina electrica

dacia spring masina electrica

Poți spune că Spring e o alternativă foarte ieftină la Tesla. Dar, în esență, e o mașină ieftină de oraș, care să nu polueze. Dacia Spring are dimensiunile lui Renault K-ZE, cu 3,73 m lungime, 1,58 m lățime și 1,47 m înălțime. Totodată, va avea și aceeași baterie cu o capacitate de 26,8 kWh cu o autonomie posibilă de 271 km NEDC sau 200 km WLTP.

Pentru oraș, va fi suficient, iar drumurile mai lungi ți le planifici mai atent. În ceea ce privește viteza maximă, nu te aștepta să fie rachetă. E vehiculată la maximum 120 km/h.

Discutăm, din nou, de Dacia Spring, deoarece mai multe informații vor fi comunicate curând. Primul model 100% electric sub marcă românească va fi prezentat de către Renault în cadrul unui eveniment dedicat mobilităţii electrice. Renault eWays e organizat în perioada 15 – 26 octombrie.

Iar dacă Spring nu te satisface, Dacia a dezvăluit și celelalte trei modele așteptate: Logan, Sandero și Sandero Stepway. Este, totodată, momentul în care Logan dispare de pe piețele vestice. În România o vei putea cumpăra, dacă ții neapărat. Prețurile încă n-au fost dezvăluite.

Citește și:
Etichete: