Cei care au mașini pe motorină și benzină trebuie să afle urgent. Se întâmplă la pompă

Cei care au mașini pe motorină și benzină trebuie să afle urgent. Se întâmplă la pompă

Anul 2020 a fost unul aparte când vine vorba de petrol și prețul benzinei și motorinei la pompă. Dar acum avem și vești proaste.

Șoferii care au mașini pe benzină și motorină trebuie să afle. Perioada cu prețuri mici la carburanți e aproape de-a se sfârși. OPEC estima că prețurile vor reveni la normal în 2021 și la cum arată situația acum e clară direcția.

În prezent, petrolul se tranzacționează la maximul ultimelor 5 luni, în contextul în care producția din Golful Mexic a fost redusă în așteptarea uraganului Laura. Totodată, stocurile de țiței ale SUA au scăzut pentru a cincea săptămână consecutiv.

Autoritățile americane estimează că peste 84% din producția de petrol din Golful Mexic a fost oprită, echivalentul a 1,56 milioane de barili pe zi, notează Profit.ro. Reducerea producției offshore din Golful Mexic este, astfel, aproape de nivelul de 90% atins în urmă cu 15 ani din cauza uraganului Katrina.

Ce se întâmplă cu prețul la motorină și benzină?

Craig Erlam, analist la Oanda, a spus că nivelul cotațiilor depinde de pagubele produse și timpul necesar pentru repunerea în funcțiune a rafinăriilor. „Nu asistăm la o creștere așa mare a prețurilor cum am fi putut vedea în alte condiții, dar piața nici nu se confruntă chiar cu un deficit de ofertă”, a mai spus acesta.

Conform ultimelor informații, prețurile sunt susținute și de faptul că Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (AIE) a raportat pe 26 august un declin săptămânal de 4,7 milioane de barili al stocurilor de petrol din SUA, aceasta fiind a cincea săptămână de scăderi.

Petrolul Brent se tranzacționează în jurul prețului de 46,5 de dolari/baril, iar WTI, la circa 43,5 dolari pe baril.

Deocamdată, chiar și în România, prețurile sunt încă mai mici. Pe măsură ce diverse activități sunt reluate, cu siguranță vor crește. Dacă vrei să vezi cum ne situăm, poți cerceta această analiză despre cât costă un plin în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: