CEC Bank tocmai a făcut cel mai important anunț: vizează peste 400.000 de români

CEC Bank tocmai a făcut cel mai important anunț: vizează peste 400.000 de români

CEC Bank a făcut un anunț important în plină pandemie și anunță că vine în sprijinul a 400.000 de români.

CEC Bank a făcut un anunț care-i viezează pe toți pensionarii care sunt clienți ai băncii. Instituția bancară spune că va emite gratuit carduri clienților pensionari din portofoliu pentru ca aceștia să reducă folosirea numerarului în această perioadă.

Cardurile vor fi trimise prin Poștă direct la domiciliul acestora. Totodată, banca știe că sunt zone rurale unde nu se poate plăti cu cardul și nici măcar nu există bancomat. În acest context, susține că va permite și încasarea pensiilor în numerar. Toți cei care vor primi card acasă trebuie să prezinte buletinul de identitate.

CEC Bank emite carduri pentru pensionari: care-s costurile

Deși arată că aceste carduri vor fi emise gratuit, nu înseamnă că, pe termen lung, nu vor fi percepute comisioane. Ce-i drept, până la sfârșitul acestui an, banca nu va percepe comisioane de administrare lunare pentru aceste carduri. După expirarea acestei perioade, însă, clienții pot opta pentru utilizarea în continuare a cardurilor pentru încasarea pensiilor, cu un comision de 1,5 lei lunar (redus cu 50% față de comisionul standard lunar de administrare a cardului), sau pot opta pentru închiderea cardului.

”CEC Bank este unul dintre cei mai importanți plătitori de pensii la nivel național. Persoanele în vârstă sunt printre cele mai vulnerabile în fața noului coronavirus, de aceea am căutat soluții pentru a le oferi acces la disponibilități în numerar și, în același timp, pentru a-i proteja, limitând expunerea în spații publice. Prin parteneriatul cu Poșta Română, pe durata stării de urgență, vom emite carduri fără comisioane și le vom trimite gratuit acasă pensionarilor care își încasau pensiile la ghișeu. De asemenea, pentru cei din zonele nebancarizate, vom asigura, la cerere, distribuirea pensiilor în numerar, la adresa de domiciliu”, a declarat Bogdan Neacșu, președinte – director general al CEC Bank.

Pentru cei care nu vor putea folosi cardul, încasarea pensiilor se va face la domiciliu.  Așadar, nu mai trebuie să se deplaseze la bancă sau la Poștă. Și acest serviciu va fi asigurat de către CEC Bank în parteneriat cu Poșta Română, prin serviciul e-mandat.

Clienții vor beneficia de încasarea pensiilor acasă, în mod gratuit, fără niciun fel de comisioane. Pentru a beneficia de acest serviciu, este necesară înregistrarea unei solicitări și verificarea identității prin linia TelVerde a Băncii (0800.800.848).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: