Cea mai mare amendă acordată unui șofer din România, confirmată de MAI: ce a făcut de banii ăia

Cea mai mare amendă acordată unui șofer din România, confirmată de MAI: ce a făcut de banii ăia

Nimic nu este neplăcut decât să iei o amendă de circulație, mai ales când vine însoțită de suspendarea permisului de conducere. Ce faci însă când ai luat cea mai mare amendă din România?

Cei mai mulți dintre noi asociază amenzile de circulație cu câteva sute de lei și, eventual, suspendarea dreptului de a conduce între 30 și 90 de zile. De astfel de sancțiuni au parte majoritatea celor opriți în trafic din cauza faptului că au încălcat legea. În mod evident, există și excepții de la regulă, dar nu se aștepta nimeni la situația în care s-a aflat un tânăr din Suceava al cărui nume nu a fost făcut public.

Prin intermediul postării de mai jos, de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, a fost confirmată cea mai mare mare amendă de circulație dată vreodată pe teritoriul țării noastre. Un tânăr de 20 de ani a primit o amendă de 20.880 lei, iar permisul i-a fost suspendat până în 2024. Ca să atingă această performanță istorică, a încălcat 16 prevederi ale codului rutier.

Înainte să fie sancționat, tânărul din orașul Siret a intrat într-o cursă cu polițiștii suceveni, după ce a refuzat să oprească la semnalele lor.

  • „Permisul suspendat până în 2024… mendă de 20.880 lei…Acestea sunt cele mai mari sancțiuni date vreodată unui șofer și de ele a “beneficiat” un tânăr de 20 de ani din orașul Siret, județul Suceava.
  • 16 nereguli la regimul rutier au identificat polițiștii suceveni, în timp ce îl urmăreau pe acesta pentru că nu a oprit la semnalele lor.
  • Nu este nici o greșeală, abaterile constând în viteză excesivă (mult peste 100 de km/h în localitate), neoprire la semnal sau deplasare pe contrasens, fiind înregistrate la ore diferite și la indicatori, kilometri diferiți, astfel că au fost cumulate”, au transmis reprezentanții MAI.

În aceeași postare se menționează cum s-a putut ajunge la suspendarea dreptului de a conduce pentru atâția ani, iar totul pleacă de la numărul de înregistrări cu viteză peste limita regulamentară. O singură înregistrare se reflectă în 90 de zile, dar tânărul a făcut performanță la acest capitol și a ajuns la câțiva ani. Polițiștii care l-au amendat pe tânăr pot fi văzut în postarea de mai jos.

Citește și: