Cea mai ieftină mașină electrică, confirmată: de ce nu o poți cumpăra și vei rămâne la Dacia Spring

Cea mai ieftină mașină electrică, confirmată: de ce nu o poți cumpăra și vei rămâne la Dacia Spring

Când vine vorba de mașini electrice, concurența din piață devine din ce în ce mai acerbă, în favoarea clienților. O nouă creație ar putea fi însă cea mai ieftină.

Autoturismul din imaginea de mai sus, dincolo de faptul că pare să se inspire dintr-un Mini și un taxi londonez, ar putea intra în istorie ca fiind cea mai ieftină mașină electrică, cu condiția să poți pune mâna pe ea. Aceasta va avea prețul de achiziție de 13.000 de dolari, fiind prima care scade sub pragul psihologic de 15.000.

În mod previzibil autoturismul vine la pachet cu câteva compromisuri, dar, cu siguranță, nu reprezintă detalii peste care să nu poți trece. Modelul detaliat de TechCrunch va fi produs de producătorul chinez Kandi și va fi unul din două ce urmează să fie lansate înainte de finele acestui an.

Kandi K27 ilustrată în imaginea de mai sus va fi un autoturism compact cu un preț de listă de 20.500 de dolari. După discountul de 7500 de dolarii aplicat de guvernul federal, cel puțin în SUA, acea valoare se transpune într-o valoare de achiziție de 13.000 de dolari. Ca referință, autoritățile române încurajează și ele achiziția de mașini electrice, printr-un impozit foarte mic. Alternativa este Kandi K23, un autoturism un pic mai mare și spațios, cu un preț de 30.000 de dolari sau 22.500 după discountul de la stat.

În mod previzibil, pentru a atinge aceste praguri, mașinile incorporează câteva compromisuri, dincolo de dimensiunile compacte. De exemplu, K27 va veni la pachet cu un acumulator de 17,7 kWh pentru o autonomie de aproximativ 160 de kilometri și o viteză de top de 100 de kilometri pe oră. Această valoare nu o fac neapărat ideală pentru autostradă. K23 are o autonomie mai mare, de până la 300 de kilometri și o viteză de top de 112 kilometri pe oră.

În pachet vor fi incluse o interfață touchscreen, conectivitate Bluetooth și o cameră de backup. Ca referință, cea mai ieftină mașină electrică de la Tesla începe de la 35.000 de dolari. Este vorba de Model 3.

Există însă o singură problemă când vine vorba de achiziția unui Kandi K23 sau K27. Cele două mașini vor putea fi cumpărate doar din Texas, regiunea Dallas Fort-Worth. În funcție de feedback, vor ajunge probabil și în alte regiuni.

Citește și: