Cea mai futuristă mașină electrică nu vine de la Tesla: când va ajunge în reprezentanță

Cea mai futuristă mașină electrică nu vine de la Tesla: când va ajunge în reprezentanță

Au apus vremurile în care cele mai impresionante mașini electrice de pe piață veneau de la Tesla. Concurența pe această piață a devenit una foarte agresivă, iar Honda are planuri mari.

Autoturismul din imaginea de mai sus este un concept electric al celor de la Honda din gama SUV. Chiar dacă pare foarte futuristă, mașina va inspira un model de serie foarte similar. În contextul în care a singura Honda electrică este E, lansată în această vară, este de apreciat efortul japonezilor de a adresa pretențiile mai multor tipuri de clienți.

SUV-ul de mai sus a fost prezentat ca un concept din aceeași serie Honda E, cu doar două uși. În comunicatul oficial, se menționează că bolidul futurist va indica direcția de design și funcționalitate a viitoarelor mașini electrice care vor fi lansate de Honda în anii viitori.

Ca un detaliu tehnic, viitoarea mașină electrică de la Honda va veni la pachet cu ”omnidirectional ADAS”, un sistem de monitorizare la 360 de în jurul mașini, cu camere wide și radar, pentru a preveni orice fel de incidente în jurul autoturismului și pentru a oferi o asistență mai bună la condus.

Noua versiune de Honda Connect va fi de asemenea inclusă. Aceasta este platforma proprietară de divertisment a companiei, care se integrează cu telefonul din buzunar, va beneficia de actualizări gratuite pe calea aerului și va include, în mod inevitabil un asistent virtual.

Un preț sau o dată precisă de lansare nu au fost încă făcute publice, dar se pare că va ajunge în China în prima etapă de comercializare. Nu se cunosc multe detalii despre o eventuală variantă cu patru ușii a bolidului electric Honda E, dar aceea iterație ar putea reprezenta o soluție semnificativ mai atractivă pentru Europa și America. Momentan, nu putem decât să așteptăm și să visăm la faptul că versiunea comercială a autovehiculului nu va fi departe de ce vedem mai sus.

Citește și: