Cea mai bună veste pentru Dacia și Ford vine în această dimineață. Informația care schimbă totul în plină criză

Cea mai bună veste pentru Dacia și Ford vine în această dimineață. Informația care schimbă totul în plină criză

Dacia și Ford sunt singurii constructori auto care fabrică mașini în România. Cei doi producători au fost puternic loviți de criza generată de coronavirus, dar lucrurile revin la normalitate.

Dacia și Ford au două uzine în România – la Mioveni, respectiv Craiova. Reprezintă motoarele industriei auto din România, dar criza le-a dat planurile peste cap. Și-au trimis angajați în șomaj tehnic în luna martie, iar producția a fost reluată abia în mai.

Lucrurile încep să revină la normalitate acum. Iar veștile trebuie privite cu optimism.

Cum arată producția pentru Dacia și Ford

Producția de autovehicule la cele două uzine din România, Dacia și Ford, a scăzut în luna mai cu 38,72%. Dar, dacă privești lucrurile dintr-o altă perspectivă, poți spune că a revenit pe creștere, de fapt, după perioadă de criză. Nici n-avea cum altfel, din moment ce în aprilie, producția a fost oprită complet la cele două uzine.

Dacia și Ford au produs în mai, după redeschiderea celor două uzine, 29.353 vehicule, o reducere drastică de la cele aproape 48.000 de vehicule din mai 2019. Dacia a fabricat 20.295 de autoturisme, în timp ce Ford a produs numai 9.058 de vehicule, potrivit datelor transmise de ACAROM.

Anterior, în cele două luni de stare de urgență, martie-aprile, au fost produse în Romania numai 32.033 autoturisme, o scădere de 62.82%, în comparație cu perioada similară din 2019, când au fost fabricate 86.152 de unități. Comparațiile an la an nu sunt, evident, îmbucurătoare. Dar situația începe să revină la normal.

Uzina Dacia a produs 18.448 de automobile, iar uzina Ford 13.585 de vehicule, în intervalul menționat.  În cele cinci luni care au trecut, România a fabricat 152.412 autoturisme, cu 30,5% mai puține decât anul trecut, când erau produse 219.298 vehicule.

Potrivit ACAROM, producția pe modele în acest an s-a structurat astfel:

  • DACIA Duster – 65.557 unități
  • FORD EcoSport & Puma – 62.584 unități
  • DACIA Logan – 10.487 unități
  • DACIA Sandero – 9.415 unități
  • DACIA Logan MCV – 4.369 unități (sursa: ACAROM)
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: