23 apr. 2020 | 10:50

Ce se întâmplă dacă românii nu revin la muncă: explozia șomajului, prevăzută de CEO-ul eJobs

ACTUALITATE
Ce se întâmplă dacă românii nu revin la muncă: explozia șomajului, prevăzută de CEO-ul eJobs

La fel ca în multe alte colțuri ale mapamondului, numărul șomerilor a explodat în ultimele două luni în România, iar pronosticurile nu sunt deloc optimiste, dacă mai stăm în casă.

În perioada pandemiei, cu fiecare lună petrecută în casă, numărul șomerilor crește exponențial, în opinia lui Bogdan Badea, CEO eJobs. Dacă restricțiile de deplasare nu vor fi anulate după 15 mai, sunt șanse mari să vedem o dublare a șomerilor din țară. 

În opinia lui Badea, este foarte important ca firmele să-și reia activitatea cât mai repede. Economia trebuie să repornească, iar acest lucru nu are cum să se întâmplă cu oameni care lucrează de acasă. Peste un milion de angajați din sectorul privat au fost afectați de criza provocată de Covid-19. Mulți dintre aceștia se află în șomaj tehnic, dar foarte mulți sunt nevoiți să-și caute de lucru.

„Sunt în acest moment peste un milion de români afectaţi în mediul privat din cele 4 milioane, dacă vom continua mult după 15 mai, riscăm să ajungem mult mai rău, poate la chiar la 2 milioane de oameni afectaţi de această criză”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs.ro.

Numărul unităților de producție în care nu se poate lucra de acasă este mare, dar cu măsurile de protecție potrivite, acestea își pot relua activitatea. „Sunt acele companii care nu pot să muncească de acasă şi nici nu pot să muncească alternativ, să luăm exemplu o fabrică. Acolo cred că măsurile de distanţare socială, măştile, mănuşile şi tot ce înseamnă zona de securitate şi siguranţă în cazul acesta se pot aplica şi acele companii pot relua producţia astfel încât să ducă la sfârşit procesul de producţie, să poată să vândă produsele şi în acelaşi timp să genereze venituri, iar din acele venituri să poată să plătească salarii pentru oamenii din companie”, a mai spus Badea.

Din câte se pare, există companii care au început deja să recruteze prin interviuri video, de la distanță. Așteaptă doar să înceapă munca.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele