Ce se întâmplă cu Bitcoin în 2020: de ce a explodat prețul în pandemie

Ce se întâmplă cu Bitcoin în 2020: de ce a explodat prețul în pandemie

După o perioadă de fluctuații semnificative, Bitcoin a devenit o soluție foarte bună pentru investiții în 2020. Analiștii încearcă să înțeleagă ce s-a întâmplat cu cea mai importantă criptomonedă în anul pandemiei.

Ca o scurtă retrospectivă, Bitcoin nu a fost niciodată cea mai sigură soluție de a-ți ține banii. În 2017 a avut o creștere spectaculoasă de până la 11.000 de dolari. În 2018 a pierdut aproximativ 80% din valoare, ca în martie 2020, o monedă virtuală să graviteze în jurul cifrei de 5000 de dolari. De atunci și până acum însă, pe fondul crizei sanitare mondiale, oamenii au fugit din nou către Bitcoin și nu a durat mult până s-a văzut acest lucru. Practic, la momentul de față, discutăm de aproximativ 23.000 de dolari pentru o criptomonedă.

În mod previzibil, aceste creșteri nu sunt doar greu de prevăzut, dar și nesănătoase. S-a creat deja un ciclu repetitiv de creștere până la cer și prăbușire. Rămâne doar să vedem dacă viitoare explozie a bulei se va petrece în pandemie sau mai avem de așteptat.

În încercare de a găsit totuși niște explicații pentru situația din piață, analiștii sunt de părere că o partea din motivul creșterii Bitcoin pleacă de la fonduri de investiții. Acestea au plasat sume importante în Bitcoin, în contextul în care, opinia generală este că moneda virtuală reprezintă o soluție de refugiu. În momente de tensiune economică, investitorii își țin banii în Bitcoin și, imediat, valoarea de achiziție crește.

Situația este însă una un pic ciudată, deoarece investitorii mici nu au fost niciodată încurajați să-și țină banii în Bitcoin, din cauza volatilității monedei. Foarte mulți oameni sunt însă îngrijorați că s-ar putea să ne confruntăm cu un val masiv de inflație, la nivel mai mult sau mai puțin global, iar criptomonedele au fost destul de imune la această realitate a piețelor monetare.

În ceea ce privește utilitatea bitcoin la nivel mondial, lucrurile nu s-au schimbat deloc în 2020. Nu poți să cumperi mai multe lucruri în acest an față de anul trecut și nici nu a fost recunoscută ca mijloc de plată de mai multe companii. Pur și simplu, a crescut interesul oamenilor pentru Bitcoin. În privința viitorului, unii administratorii de portofolii financiare cred că va crește până la 30.000 de dolari per unitate. Alții recomandă scepticismul, în continuare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI