Care e relația românilor cu tehnologia? De la era 5G până la inteligență artificială

Care e relația românilor cu tehnologia? De la era 5G până la inteligență artificială

Nu poți spune că știi totul despre tehnologie. Dar poți afla. În ceea ce privește România, avem acum un raport care prezintă lucrurile.

Innovation Report e un studiu realizat la comanda Samsung și analizează mai multe domenii și relații cu tehnologia. Raportul e construit pe baza unor studii și analize exclusive din piața locală realizate de Samsung și tratează sub formă de capitole principalele șase direcții de inovație tehnologică.

Vorbim de relația generațiilor cu tehnologia – definirea generației Z și a milenialilor; relația generației Z cu brandurile. Apoi, conținutul video – principalele trenduri de consum video în România; opiniile youtuberilor, dar și era 5G. Totodată, nu e omis Internet of Things – percepția românilor despre locuințele inteligente și rolul IoT în locuințele sustenabile, dar și Inteligența Artificială și direcția în care se dezvoltă AR/VR/MR. Nu în ultimul rând, vorbim de digital wellbeing – principii de utilizare responsabilă a smartphone-ului; rolul tehnologiei în timpul pandemiei; relația copiilor cu tehnologia; securitate digitală.

Ce ne arată statisticile din raport despre români și tehnologie

O selecție de highlight-uri despre care poți citi mai multe în raport ar include procentul de români care au vorbit mai mult la telefon în pandemie decât înainte, dar și câți adolescenți români din generația Z folosesc Netflix săptămânal.

Tot în zona de mileniali, aflăm din raport că 28% dintre aceștia sunt interesați de mașinile autonome, spre deosebire de doar 18% în cazul generației Z. Raportul arată și că 53% din membrii generației Z fac achiziții online de pe smartphone, iar procentul e de ”doar” 37% în cazul milenialilor.

În ceea ce privește 5G, statisticile arată că un procent destul de mare de români (74%) sunt familiarizați cu această tehnologie. Mai mult, ei iau în calcul utilizarea acestei tehnologii în viitor.

De asemenea, 63% dintre adulți au declarat că cei mici ajung să folosească smartphone-ul mai bine decât ei, iar 48% dintre  românii din mediul urban nu-și conectează smartphone-ul la alte dispozitive inteligente.

Mai aflăm, tot din raport, că 71,9% dintre români urmăresc clipuri video din confortul casei lor. Așadar, dacă vrei să afli mai multe despre aceste insight-uri în tehnologie și despre analizele din piața locală, raportul poate fi parcurs sau descărcat de aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: