Români, atenție: cei care au cont bancar pot pierde sume considerabile dacă nu țin cont de asta

Români, atenție: cei care au cont bancar pot pierde sume considerabile dacă nu țin cont de asta

În cazul în care te afli într-o situație dificilă din punct de vedere financiar, soluțiile rapide și fără prea multe bătăi de cap par a fi cele mai potrivite. Doar nu mai vrei încă un stres în plus.

Însă trebuie să rămâi totuși sceptic atunci când te gândești să accepți o ofertă care pare să-ți rezolve ca prin minune problema de care parcă nu mai scapi.

Creditele rapide și fără acte, oferite de diverse instituții financiare nebancare sunt un astfel de exemplu față de care să te ferești.

Iată de ce trebuie să te ferești de creditele rapide, fără acte.

Promisiunea oferită în cazul acestor tipuri de credite, opțiunea de a accesa un credit fără acte, este în mod evident suspicioasă.

Pentru cel mai rapid credit posibil, ai nevoie de cel puțin câteva acte care să-ți confirme identitatea personală și fiscală. Pe lângă acestea, desigur, orice instituție care se angajează să-ți ofere ție un bun are nevoie de dovada care să ateste că tu ai cerut acest lucru.

Așadar, cel mai simplu mod de accesare a unui credit necesită totuși cel puțin trei documente: actul de identitate, o adeverință de venit și o cerere către instituția financiară nebancară cu care vrei să închei procesul.

Pericolul cel mai mare stă în dezinformare

Pe lângă faptul că denumirea de credit fără acte este una care induce în eroare, dezinformarea are loc și în alte moduri în procesul de accesare de astfel de credite.

Cum anume? Nu-ți spune nimeni că dobânda față de care tu îți dai acordul imediat – că doar sună atât de tentant – este dobândă zilnică.

În cazul creditelor oferite de instituții financiare bancare, dobânzile sunt calculate pe an, iar majoritatea populației este deja obișnuită cu acest lucru. Astfel că, nu e deloc o surpriză plăcută să afli că pentru un credit minune de la instituții financiare nebancare, trebuie să plătești pe zi.

Iar sumele pot ajunge să adauge mult investiției inițiale. Spre exemplu, pentru un credit de doar 1000 RON cu o dobândă de 1% pe zi, pe o perioadă de 30 de zile, la finalul perioadei va trebui să returnezi 1300 RON.

Tehnicile prin care aceste credite atrag persoanele aflate în situații dificile din punct de vedere financiar sunt ușor de identificat. Termenii “rapid” și “fără acte” funcționează perfect ca tehnică de promovare. Cu toate acestea, deciziile financiare trebuie să fie întotdeauna bine documentate înainte de a face pasul decisiv.

Citește și:
Etichete: