Camera de top cu Android, disponibilă pentru precomandă: ce oferă Zeiss ZX1 full-frame

Camera de top cu Android, disponibilă pentru precomandă: ce oferă Zeiss ZX1 full-frame

Dezvăluită în mod oficial în urmă cu aproape doi ani, camera full-frame cu Android de la Zeiss este, în sfârșit, disponibilă pentru precomandă.

Singurul motiv pentru care ți-ai mai putea dori o cameră foto dedicată în 2020 este dacă vine la pachet cu un upgrade semnificativ de performanță față de telefonul de top din buzunar. Fiind vorba de un full-frame, Zeiss ZX1 nu doar că oferă asta, dar rulează Android, un detaliu tehnic menit să-ți faciliteze tranziția de la utilizarea smartphone-ului la cameră.

Costă 6000 de dolari și este disponibilă pentru precomandă. Camera a fost promovată printr-o asociere simplă de trei cuvinte ”Shoot, Edit, Share” sau fotografiază, editează, partajează. Aceasta din urmă este o referință la faptul că sistemul de operare în tandem cu conectivitatea wireless a aparatului ar trebui să te ajute enorm să-ți scoți imaginile de pe cameră. Editează se referă la faptul că aceasta este singura cameră cu Adobe Lightroom CC preinstalat.

În ceea ce privește restul specificațiilor tehnice, mai ales pe această zonă de piață, s-ar putea să justifice prețul extravagant. Zeiss ZX1 este construită în jurul unui senzor full-frame de 37,4 megapixeli și se comercializează cu un obiectiv fix Zeiss Distagon de 35mm cu F/2. Are 255 de puncte de autofocus, în timp ce partea de interacțiune se realizează prin intermediul ecranului de 4,3 inci cu o rezoluție de 1280 x 720 de pixeli.

Din păcate, deși vei face editare cu Adobe Lightroom CC pe cameră, pentru a importa aceleași imagini în Lightroom pe un PC sau Mac, vei fi nevoit să plătești un abonament. Conectivitatea include Wi-Fi, Bluetooth și USB Type-C. Dacă nu vrei să-ți transferi imaginile printr-un cablu pe laptop, sistemul de operare Android îți deschide calea către orice servicii de cloud te-ar putea încânta.

Partea ciudată este că nu e foarte clar cărui tip de utilizator i se adresează această cameră compactă de tip full-frame, mai ales când costă 6000 de dolari. Până și Leica Q2, un alt full-frame compact, cu un senzor de 47 de megapixeli costă un pic mai jos de 5000 de dolari.

carl zeiss zx1