VIDEO Cum arată buncărele bogaților care vor să vadă ce e după Apocalipsă

VIDEO Cum arată buncărele bogaților care vor să vadă ce e după Apocalipsă

Apocalipsa sau sfârșitul lumii reprezintă o frică pentru foarte multe persoane. Cei cu bani, însă, se pregătesc temeinic pentru un astfel de scenariu. Fie că e vorba de o bombă atomică, un cutremur puternic sau un tsunami devastator, buncărele construite de bogați sunt pregătite pentru orice.

Multe lume se teme că va veni sfârșitul lumii sau Apocalipsa prezentată în Biblie. Religioși sau nu, natura poate oferi multe suprize neplăcute și mulți experți susțin că planeta va ceda într-un final din cauza numărului mare de locuitori, dar și a proceselor care au rolul de explora și exploata resursele Pământului.

Unii par pregătiți să supraviețuiască și în perioada în care mare parte a populației va dispărea. E vorba de bogații lumii, care și-au construit diverse buncăre cu de toate. Au piscine, provizii, arme și multe alte resurse despre care cred că-i vor ajuta să repopuleze planeta.

Buncărele bogaților, pregătite pentru sfârșitul lumii

Buncărele sunt similare cu clădirile pe mai multe etaje, dar diferența e că acestea sunt în pâmânt, nu la suprafață și îndreptate spre nori. Niște turnuri uriașe îndreptate spre centrul Pământului, dacă vrei.

Unul dintre ele este Survival Condo, situat în Kansas, iar jurnaliștii Cnet l-au vizitat recent.

A fost construit în timpul Războiului Rece ca adăpost nuclear și depozit pentru rachete, dar între timp a fost renovat și modernizat și-i poate găzdui pe bogații care vor să supraviețuiască după sfârșitul lumii.

O altă compania care construiește buncăre pentru bogații lumii și care se bucură de o cerere uriașă este Rising S. Clădirile sunt extrem de durabile, susține compania, și ar putea rezista în fata unor evenimente majore – precum cutremure puternic, tsunamiuri sau chiar unei bombe nucleare. De asemenea, depozitele sunt pline de alimente și provizii care pot ajunge de la câteva luni la câțiva ani.

Mai mult, confortul e unul sporit. Bogații care vor să se refugieze acolo au parte de piscină, săli de cinema, săli de jocuri și toate facilitățile pe care le întâlnești într-o locuință de lux. Pe teritoriul SUA și chiar și-n Europa, sunt sute de facilități militare care au fost transformate între timp în buncăre de lux.

Altele au fost construite, pur și simplu, de la zero și vândute apoi cu sute de milioane de dolari. Pentru că niciodată nu știi ce te așteaptă. Iar bogații își permit să-și asigure luxul și confortul pentru a vedea, poate, ce va fi după.