Black Friday rupe tot anul acesta: de ce se așteaptă specialiștii la noi recorduri

Black Friday rupe tot anul acesta: de ce se așteaptă specialiștii la noi recorduri

Black Friday e organizat într-un an atipic, marcat de pandemia de coronavirus. Dar asta nu înseamnă neapărat că nu poate bate recorduri anterioare.

Mulți specialiști se așteaptă la creșteri spectaculoase anul acesta de Black Friday. Chiar dacă e pandemie și, teoretic, oamenii sunt mai precauți când vine vorba de achiziții, PayU estimează că tranzacțiile online vor crește cu 150% față de anul precedent.

Ar fi un record, așadar, atât din punct de vedere al volumului, cât și al numărului de tranzacții.

Black Friday 2020: se estimează o creștere spectaculoasă

PayU România, procesator de plăți online, estimează că la nivelul pieței se vor tranzacționa plăți online în valoare de 764 milioane de lei și aproximativ 1,4 milioane de tranzacții,mai mult decât dublu față de ediția anului precedent.

„Judecând după rezultatele pe care le-am avut până în prezent, nu exista nicio îndoială că Black Friday s-a impus ca un eveniment de referință pentru comerțul electronic. Și, deși am știut că anul acesta va fi diferit, având în vedere contextul complex și complicat, predicțiile noastre confirmă schimbarea semnificativă a comportamentului consumatorilor față de plata cu cardul online, raportat de PayU în diverse comunicări”, declară Elena Gheorghe, Country Manager PayU România.

Pe de altă parte, valoarea coșului de cumpărături plătit în rate va fi mai mare cu 65% față de valoarea coșului mediu de cumpărături. În plus, plata cu un singur click va reprezenta aproximativ 50% din tranzacțiile plătite online pentru întreaga zi, față de rata de 34% înregistrată în anul precedent.

Produsele care fac plata online mai confortabilă au contribuit și ele la popularizarea acestei metode, împreună cu campaniile de educare dezvoltate alături de comercianți. Cumpărătorii noi au descoperit că pot plăti cu un singur click, dacă își salvează cardul pe platforma comercianților și, de asemenea, că își pot primi banii înapoi în maxim 30 de minute după confirmarea returului, prin intermediul Instant Money Back, un produs unic în Europa.

„Black Friday continuă să fie cel mai important eveniment de cumpărături al anului, chiar dacă suntem martorii unui context atipic. Cu toate acestea, când vine vorba de comerț electronic și cumpărături online, acest context a contribuit la creșterea încrederii din partea consumatorului în tranzacțiileși plățile online, care s-au dovedit a fi mai sigure nu numai din punct de vedere financiar, ci și din punct de vedere al sănătății individuale și colective. Cea mai importantă confirmare pentru noi vine din faptul că, în ultimele luni, s-au salvat peste 1 milion de carduri noi pe platformele comercianților noștri, astfel încât plata să se poată realiza cu un singur click”, adaugă Elena Gheorghe.

Citește și: