Bani de la stat pentru acești români. Cum iei 180 de lei dintr-un foc în plină pandemie

Bani de la stat pentru acești români. Cum iei 180 de lei dintr-un foc în plină pandemie

Statul dă 180 de lei pentru fiecare român aflat în această categorie. Iată cine poate beneficia.

Statul se gândește să vină cu stimulente financiare pentru românii cu venituri mici în plină pandemie. Începând din decembrie, banii se vor acorda luna sub forma unor tichete care pot fi cheltuite pentru o masă caldă.

Iată cine sunt beneficiarii.

180 de lei de la stat pentru acești români în plină pandemie

Guvernul a redactat o OUG pe care să gândește să o aprobe curând și care prevede plata unei sume lunare de 180 de lei pentru românii defavorizați. Astfel, persoanele care au împlinit cel puțin vârsta de 75 de ani, care au venituri la nivelul pensiei minime garantate, indiferent că vorbim de indemnizația socială pentru pensionari sau de alte drepturi primite de la casele de pensii, și alte persoane defavorizate pot beneficia de-acum de acordarea de mese calde pe bază de tichete valorice de 180 de lei pe lună.

Teoretic, distribuirea tichetelor va începe în decembrie, acestea urmând să se acorde retroactiv, pentru perioada septembrie – decembrie 2020.

Și nu doar vârstnicii sunt luați în calcul pentru plata acestui ajutor.

Banii de mâncare vor mai ajunge și la persoanele și familiile fără adăpost, persoanele și familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care n-au un domiciliu stabil, conform OUG 174/2020. Legislația stabilește că acest tip de tichete vor putea fi folosite numai pentru a cumpăra mâncare caldă, nefiind posibil să fie preschimbate în bani, ele fiind electronice.

Practic, beneficiarii vor primi un card asemănător celui bancar. De asemenea, persoanele care beneficiază de aceste tichete nu vor putea primi rest în bani pentru ele. Acestea se vor putea folosi numai în unitățile care primesc astfel de tichete, o listă cu ele urmând să ajungă la fiecare beneficiar la momentul acordării cardului

Citește și: