Avertismentul Google care te vizează direct dacă ești posesor de Huawei

Avertismentul Google care te vizează direct dacă ești posesor de Huawei

Google vine cu un avertisment pentru posesorii de Huawei. Ar putea fi o nouă etapă a războiului comercial dintre SUA și China. Dar, la fel de bine, ar putea fi ceva extrem de serios.

De prin 2018, Statele Unite și China, primele două mari economii ale lumii se află în centrul unor dispute comerciale. S-au tras câteva salve de tun din fiecare parte, iar victime colaterale au căzut, evident, companiile mari. Printre ele se află și gigantul chinez Huawei.

Compania a acuzată că spionează prin intermediul echipamentelor sale telecom, dar vizate sunt și telefoanele produse de chinezi. Așa că Google, gigantul american, a decis că noile modele produse de companie nu mai vin cu aplicaţii şi servicii Google. Acum, vine și cu câteva avertismente legate de noile modele de telefoane Huawei, în special modelul Mate 30 PRO.

Google, avertisment pentru posesorii de Huawei

Dacă, să zicem, ți-ai cumpărat sau intenționezi să-ți iei un model nou de la Huawei, atunci vei observa că acestea nu vin cu aplicațiile și serviciile Google. Sigur că există alternative, dar poate, totuși, vrei ce oferă și gigantul american. Ai zice că ți le poți descărca oricând, dar Google nu te sfătuiește să faci asta deloc.

Compania americană a lansat un avertisment și a spus că orice model de Huawei lansat după data de 16 mai 2019 nu primit certificarea Play Protect din partea Google. Astfel, orice aplicație a americanilor folosită pe unul dintre aceste modele poate avea consecințe grave. Asta pentru că ele nu vor funcționa cum trebuie.

Google nu le oferă suport atunci când sunt instalate pe dispozitive care ridică multe semne de întrebare legate de securitate. Și în această situația se află modelele Huawei, potrivit americanilor. În deplină conformitate cu politicile Google și cu protecția oferită în aceas caz sunt doar modelele chinezilor lansate înainte de mai 2019, insistă compania americană.

Ele vor beneficia de update-uri de securitate și suport tehnic atât cât „li se va permite”.

Dacă vrei să afli imediat ce dispozitive Android au primt Play Protection de la compania americană, e suficient să mergi în Google Play la setări și să accesezi secțiunea About.