Avertisment pentru toți românii: greșeala fatală care te lasă fără bani

Avertisment pentru toți românii: greșeala fatală care te lasă fără bani

Guvernul României, prin agenția pentru securitate cibernetică CERT-RO, a emis o alertă pentru toți românii care în această perioadă sunt foarte activi pe internet. Această avertizare vine deoarece numărul atacurilor făcute împotriva cetățenilor este într-o continuă creștere în țara noastră.

„Atacurile de tip phishing țintesc potențialele victime prin metode multiple. Fie că este vorba despre un sms, e-mail, mesaj pe social media, mesaj prin intermediul serviciilor de chat sau apel telefonic, obiectivul este mereu același – extragerea datelor personale, financiare sau de autentificare pe diferite conturi.

Ne aflăm în perioada în care activitatea online este pe un trend ascendent, din pricina restricțiilor care au determinat migrarea unei părți considerabile din activitățile zilnice pe internet. Află cum te poți proteja accesând secțiunea CONȘTIENTIZARE de pe site-ul www.cert.ro. Descarcă și distribuie materialele de awareness dedicate protejării împotriva mai multor tipuri de atacuri”,  se arată pe pagina de Facebook CERT-RO.

Cea mai profitabilă înșelătorie prin phishing: cât a plătit Guvernul

Ne amintim de un caz destul de recent privitor la phishing. O agenție guvernamentală a transferat o sumă fabuloasă într-un cont fraudulos, după ce a căzut pradă unei tentative de phishing încununate de succes. Banii sunt pierduți pentru totdeauna.

Spre surprinderea multora, guvernul din Puerto Rico, teritoriul independent care ține de Statele Unite ale Americii, a fost fraudulat de 2,6 milioane de dolari. În contextul în care locuitorii de acolo au avut parte de multe ghinioane în ultimii ani, acest eveniment va întrista mulți oameni.

Cei de la The Associated Press au atras atenția asupra situației care făcut valuri la nivel global. Într-un cont fraudulos, o agenție guvernamentală din Puerto Rico a transferat în data de 17 ianuarie suma de 2,6 milioane de dolari. Partea absolut șocantă este că abia în această săptămână și-au dat seama că au fost prăduiți de acea sumă și totul a fost un truc.

Citește și: