Avertisment important pentru firmele românești: ce se întâmplă până la 25 octombrie, conform lui Cîțu

Avertisment important pentru firmele românești: ce se întâmplă până la 25 octombrie, conform lui Cîțu

În timp ce o parte importantă dintre firmele românești au reluat activitatea, situația economică din piață este în continuare una deplorabilă. Cîțu are însă un plan.

În ultimele luni, ministerul Finanțelor a introdus mai multe măsuri de relaxare economică. Începând cu șomajul tehnic, Guvernul României a încercat să salveze de la faliment mai multe companii. Cele mai multe dintre acele măsuri ar fi trebuit însă să rămână în vigoare până la finele acestei luni. Acum, Florin Cîțu a anunțat extinderea lor până la data de 25 octombrie.

„Măsurile economice le vom lua în şedinţa de astăzi de Guvern (joi, 11 iunie 2020, n.r.). Am să prelungesc câteva dintre măsurile pe care le aveam până la 25 iunie. În ceea ce priveşte popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice vom merge cu ele până în 25 octombrie şi, în acelaşi timp, şi cu impozitul specific pentru a ajuta şi industria HoReCa. Acestea sunt lucruri pe care le vom prelungi până la 25 octombrie”, a spus Cîţu, la Digi 24.

Dincolo de ce se întâmplat deja în piață, ministrul Finanțelor lucrează de ceva timp la un program elaborat de relansare economică. Acesta din urmă ar trebui să aibă beneficii pe termen lung.

(„…) daţi-mi voie să nu intru în măsuri concrete, pentru că este un program pe care îl voi prezenta premierului României. Eu am văzut o versiune. Este aproape gata. Totuşi trebuie să aduc aminte că măsurile pe care le-am luat expiră pe 30 iunie. Nu am putea implementa un program care să meargă peste celălalt. Avem măsuri care încă acţionează până pe 30 iunie. Vom prezenta programul în această perioadă, dar aplicabilitatea o să fie după ce expiră aceste măsuri. În acelaşi timp trebuie să fim atenţi să vedem cum a reacţionat economia în această perioadă la aceste măsuri. Avem câteva indicii, dar totuşi ştiţi foarte bine că existe o perioadă de întârziere în economie de la momentul în care iei o măsură şi până îi vezi efectul în economie şi de aceea implementarea programului economic se va face luând în calcul şi aceste elemente. Trebuie să ştim dacă sunt foarte multe părţi în economie care au reacţionat pozitiv unele măsuri pot să continue”, a afirmat oficialul, potrivit Agerpres.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: