Atenție, șoferi: schimbări importante la pompă. E pentru prima dată când se întâmplă așa ceva

Atenție, șoferi: schimbări importante la pompă. E pentru prima dată când se întâmplă așa ceva

Sunt schimbări importante la pompă și toți șoferii trebuie să știe asta. Este pentru prima dată când se întâmplă asta în ultimii trei ani.

Au loc schimbări importante la pompă în această perioadă, iar pandemia n-a făcut decât să accelereze aceste modificări. Prețul petrolului a evoluat puternic în ultimele luni, iar fluctuațiile sunt mari. Pe de altă parte, au apărut și modificări în ce privește prețul benzinei și al motorinei.

Astfel, este pentru prima dată în ultimii trei ani când prețul benzinei l-a depășit pe cel al motorinei. Cea mai ieftină benzină din România costa 4,34 lei pe litru, iar cea mai ieftină motorină se vinde cu 4,24 lei pe litru.

Atenție, șoferi: benzina e mai scumpă decât motorina

Cea mai ieftină benzină în București costă astăzi 4,39 de lei pe litru, în timp ce motorina se vinde cu 4,36 lei pe litru, arată Digi24. Schimbări au loc și în Cluj-Napoca, acolo unde benzina se vinde cu 4,37 lei pe litru, iar motorina cu 4,3 lei pe litru.

În Timișoara, de asemenea, un litru de benzina este 4,4 lei, iar un litru de motorina 4,37 lei. În Iași prețurile sunt de 4,41 lei pentru litru de benzină și 4,34 lei litru de motorină, iar în Constanța benzina este cu 15 bani mai scumpă decât motorina (4,4 lei versus 4,25 lei pe litru.

Prețul motorinei l-a depășit pe cel al benzinei în luna octombrie 2017, iar de atunci a rămas întotdeauna mai ridicat.

Potrivit Peco-online.ro, la mijlocul lunii septembrie benzina încă era mai scumpă. Pe 16 septembrie 2017 un litru de benzină costa 4,88 lei, în timp ce motorina se vindea pe 17 septembrie cu 4,79 lei. Deja pe data de 1 octombrie prețul mediu al litrului de benzină în România era de 4,94 lei, sub cel al motorinei, care se comercializa cu 4,99 lei, iar la mijlocul lunii, pe 17 octombrie, un litru de motorină se vindea cu 5,15 lei și unul de benzină cu 5,07 lei.

Anul aceste, prețurile la carburanți au fost mai mici, iar acest lucru s-a întâmplat pentru că cererea a fost redusă, iar marii producători nu puteau ține prețurile sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: