Atenție, români! Râmâneți fără bani pe card și în contul bancar chiar acum, dacă picați în această capcană

Atenție, români! Râmâneți fără bani pe card și în contul bancar chiar acum, dacă picați în această capcană

E foarte important să fii atent la orice pericol când vine vorba de banii tăi. Așa că ia aminte la măsurile de siguranță ca să nu te trezești prea târziu.

Un caz al unei tinere care a pierdut o sumă considerabilă de bani atrage atenția asupra unei probleme de care se pot lovi toți românii care au card și cont bancar. Tânăra a căzut în plasa infractorilor în urma unui apel primit pe aplicația Viber.

Așa cum detaliam în cazul apelurilor de pe numere străine, deținătorii de carduri sunt telefonați prin intermediul aplicației Viber. Urmează momentul în care se dau angajați ai băncii. Pretextul e că s-a încercat spargerea contului.

Urmează cererea din partea infractorilor a datelor. Motivul invocat e ca să se evite pierderea banilor. Și fix furnizarea datelor duce la pierderea banilor.

E foarte important ca, în cazul în care cineva a accesat contul tău online, contul bancar sau a obţinut date despre cardul de credit să suni imediat la bancă. Astfel, tai cât poți de repede accesul la cont și eviți pierderea banilor.

Ce măsură suplimentară de protecție să-ți iei

E crucial să ții minte că banca nu te sună să-ți ceară date. Cel mult te pune să îți confirmi identitatea cu doar o parte din CNP (ultimele patru cifre) sau cu o anumită dată. Altfel, are deja toate datele tale.

Ține cont și că infractorii acționează și prin intermediul anunțurilor care sunt plasate de către cetățeni pe site-urile de anunțuri sau pe rețelele sociale. În niciun caz nu furniza următoarele date, indiferent de situație: numărul cardului, codul CVS (codul de securitate de pe spatele cardului), parolele unice expediate prin SMS la numărul de telefon sau parole pentru anumite conturi.

În cazul în care ajungi să fii victima unor astfel de fraude, apelează la bancă și la Poliție cât mai repede posibil. Așa ai șanse să mai recuperezi ceva din bani, dacă nu chiar integral.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: