Atenție, români. Dacă ai acest tip de telefon ești spionat, spun oficialii americani

Atenție, români. Dacă ai acest tip de telefon ești spionat, spun oficialii americani

S-a făcut și se va face mare vâlvă în ceea ce privește tehnologia 5G. Mai ales în contextul pandemiei, oamenii au dezvoltat diverse teorii ale conspirației pe acest subiect. Acum, un nou anunț legat de acest aspect vine de la însuși ambasadorul  SUA care spune că poporul român ar putea fi spionat.

Companiile chineze comuniste, precum Huawei sau ZTE, nu ar trebui tolerate într-un stat de drept, întrucât scopul lor este de a spiona şi reprezintă o ameninţare pentru securitatea lumii libere, a declarat, marţi, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, conform Economica.net. El a fost prezent la centrala nucleară de la Cernavodă, alături de preşedintele Eximbank SUA, Kimberly Reed.

„Este o zi istorică pentru relaţiile bilaterale dintre SUA şi România. Nu s-ar fi întâmplat asta fără implicarea preşedinţilor Donald Trump şi Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban, prin viziunile lor în ceea ce priveşte colaborarea în sectorul nuclear civil, pentru securitatea ambelor noastre naţiuni. Vreau să mulţumesc în special premierului Orban pentru curajul de a întrerupe acordul privind proiectul Cernavodă cu CGN, o companie chineză comunistă coruptă, cunoscută pentru practicile sale corupte în întreaga lume”, a spus diplomatul American, citat de Economica.net.

Ambasadorul SUA spune că chinezii au dezvoltat tehnologia 5G cu scopul de a spiona, așadar companii precum Huawei sau ZTE nu ar trebui tolerate

Acesta a dat asigurări că SUA vor continua să respecte statul de drept şi drepturile omului. „Companiile chineze comuniste nu le respectă. Practicile frauduloase ale companiilor chineze comuniste, precum Huawei, Nuctech şi ZTE, nu vor fi tolerate. Ele aduc riscuri pentru SUA, România, Europa şi pentru întreaga lume liberă. Chinezii au dezvoltat tehnologia 5G, precum şi celelalte sisteme, cu scopul de a spiona şi de a obţine informaţii despre ţările noastre şi despre fiecare dintre noi. Doar tehnologiile curate pot asigura securitatea naţiunilor şi a fiecăruia dintre noi. România nu trebuie să tolereze persecutarea de către guvernul comunist chinez a poporului său şi a minorităţilor. Lagărele de muncă şi de reeducare nu au loc în lumea de astăzi şi toţi ar trebui să spunem nu”, a continuat Zuckerman, potrivit aceleiași surse.

El l-a felicitat pe Ludovic Orban pentru refuzul de a colabora cu chinezii inclusiv în ceea ce priveşte implementarea tehnologiei 5G, întrucât aceasta ar pune în pericol securitatea României.

Potrivit acestuia, vizita în România a preşedintelui Eximbank US, Kimberly Reed, subliniază angajamentul Statelor Unite pentru a continua proiectul Cernavodă. „Odată cu suportul financiar de 7 miliarde de dolari pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4 şi retehnologizarea reactorului 1, drumul României către o energie curată a fost pavat, contribuind la creşterea securităţii energetice a României şi la prosperitatea ţării. Finanţarea Exim va asigura securitatea energetică a României pentru următoarele decenii”, a susţinut el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: