Apple primește o nouă lovitură: ce e „nota de plată” de 113 milioane de dolari

Apple primește o nouă lovitură: ce e

Apple e un gigant în lumea digitală, dar nu înseamnă că e ferit de probleme și că nu poate fi atins sub nicio formă. Cea mai recentă ”notă de plată” se ridică la 113 milioane de dolari.

Apple e un brand apreciat de mulți la nivel mondial, iar aceștia se declară nu doar încântaț, ci și fani ai companiei. Numai că americanii mai fac și greșeli și reușesc să-și enerveze utilizatorii. Așa s-a întâmplat atunci când a încetinit intenționat performanțele telefoanelor pentru a masca probleme cu bateria.

Se întâmpla în 2016, dar nota de plată a venit acum. Și nu e deloc mică.

Apple, de acord să plătească 113 milioane de dolari

Compania americană a acceptat să plătească această sumă tocmai pentru a rezolva un litigiu cu avocaţi generali din 34 de state americane. Ei s-au adresat instanței și au acuzat producătorul de rele practici. Practic, ca să ascundă faptul că unele modele au probleme cu bateria, a apelat la diverse tehnici.

Apple a încetinit performanţele dispozitivului pentru a masca aceste probleme. Suma va fi împărţită între California şi alte 33 de state americane, a precizat miercuri procurorul general Xavier Becerra.

„Acordul convenit astăzi asigură accesul la informaţii pentru consumatori pentru a cumpăra şi utiliza produsele Apple”, a precizat Becerra.

Acordul semnat de statele care au depus plângeri, în principal Arizona, Arkansas şi Indiana, este diferit de procedura în nume colectiv în care Apple a recunoscut că a încetinit performanţelor anumitor telefoane şi a acceptat să plătească până la 500 milioane de dolari utilizatorilor afectaţi pentru a pune capăt acţiunilor în justiţie.

În anul 2016 Apple a profitat de un software update destinat telefoanelor iPhone 6, 7 şi SE pentru a încetini viteza procesoarelor, în ideea ca bateria telefoanelor să nu provoace o supraîncălzire sau o oprire bruscă. Statele americane susţin că astfel Apple şi-a înşelat clienţii şi ar fi trebuit să înlocuiască bateriile sau să informeze public că există această problemă la baterii.

Apple a dezminţit aceste acuzaţii şi nu a recunoscut că a încălcat legea.

Citește și: