Apple Maps a devenit util pentru pietoni, în sfârșit: schimbarea radicală, așteptată de europeni

Apple Maps a devenit util pentru pietoni, în sfârșit: schimbarea radicală, așteptată de europeni

Apple Maps a fost un eșec de proporții și continuă să fie privit cu retincență de fanii Waze sau Google Maps, asta nu înseamnă însă că nu este actualizat constant.

Apple Maps a fost o manifestare de ambiție teribilă din partea gigantului din Cupertino. În momentul în care s-a rupt relația din Apple și Google, iar Google Maps nu a mai fost incorporat nativ în iOS, cei, compania lui Tim Cook a căutat o alternativă. În acest scop, americanii și-au lansat propria soluție cartografică. Departe de a fi perfectă, aceasta începe să devină din ce în ce mai utilă, chiar și în țările europene.

Au trecut câțiva ani de la lansarea Apple Maps, dar compania fondată de Steve Jobs tocmai a decis să introducă informații de tranzit pentru mai multe țări europene, urmând ca lista să se extindă în următoarele luni. Asta înseamnă că nu vei mai putea face doar trasee pe jos sau cu mașina în Maps, ci vei putea apela cu precizie elvețiană la mijloace de transport în comun.

La momentul redactării acestui material, în România nu funcționează încă, dar am făcut o simulare pe un traseu de la Paris la Lyon și imediat mi-au fost oferite mai multe trasee cu trenul. Respectiva funcție exista de mult timp în Statele Unite ale Americii, dar pentru că nu au vrut să se facă de râs, cei de la Apple au finisat foarte mult timp implementarea pentru europeni.

De astăzi, conform celor de la MacRumors, funcția este trasee cu transport în comun este disponibilă în Franța, Germania și Spania, urmând ca în următoarele zile și săptămâni să ajungă și mai aproape de estul Europei. Momentan, nu există un comunicat de presă pe marginea subiectului, pentru că nu s-a încheiat procesul de propagare al noii funcții, dar nu ar trebui să mai dureze foarte mult. Chiar și așa, Apple mai are mult de lucru până va ajunge Google Maps din rumă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI