Apple, achiziții pe bandă rulantă: pe ce a cheltuit 200 de milioane de dolari

Apple, achiziții pe bandă rulantă: pe ce a cheltuit 200 de milioane de dolari

Apple e o companie care caută să se dezvolte permanent. Are mulți bani de investit și asta se vede. Nu stă deloc degeaba.

Compania lui Tim Cook pare într-o continuă fugă după inovație și dezvoltare. Recunoscută mai ales pentru modelele iPhone, Apple și-a diversificat în ultimii ani serviciile și produsele oferite. Așa a ajuns și-n zona de streaming video, unde caută să se bată cu alți giganți precum Netflix și Disney+.

În fiecare lună, compania americană caută să mai facă una-două achiziții. Se uită, în general, după startup-uri care ar ajuta-o să crească, dar mai e un aspect al acestei strategii. Caută să-și înghită potențiații rivali, înainte ca aceștia să-i poată pune poziția în pericol.

Ultima achiziție a costat Apple nu mai puțin de 200 de milioane de dolari. E vorba de un startup american, care dezvoltă un tip diferit de inteligență artificială. Acest sistem a atras atenția Apple.

Pe ce a dat Apple 200 de mil. dolari

Tim Cook a decis să cumpere Xnor.ai, un startup american care dezvoltă un sistem inovativ de inteligență artificială. Cu alte cuvinte, rulează algoritmi care nu se bazează pe cloud, ci pe surse de la nivel local.  E vorba de un software de recunoaștere a imaginilor dezvoltat de startup-ul american poate rula chiar și pe dispozitivele cu mai puțină putere de procesare.

Ce caută Apple, de fapt? Să-și îmbunătățească propria tehnologie, pe care o folosește nu doar pe iPhone-uri, ci și pe alte dispozitive ale sale. Acest sistem de inteligență artficială poate fi folosit pe mici gadget-uri care nu au o putere mare de procesare, cum ar fi ceasurile inteligente sau căștile smart.

După cum susține Ali Farhadi, unul dintre fondatorii Xnor.ai, tehnologia dezvoltată de compania sa le permite altor firme să ruleze algoritmi de inteligență artificială „pe orice dispozitiv, de la un device fără baterii de 2 dolari până la cloud”.

Datele arată că Apple are mulți bani de cheltuit și a făcut multe achiziții în 2019. Compania a cumpărat, anul trecut, cele mai multe startup-uri de inteligență artificială, peste 20 la număr. Ceea ce spune multe despre direcția în care îndreaptă gigantul condus de Tim Cook.

Citește și: