03 oct. 2020 | 14:06

App Library pe iPhone: cum o folosești în iOS 14 și de ce îți face viața mai ușoară

ACTUALITATE
App Library pe iPhone: cum o folosești în iOS 14 și de ce îți face viața mai ușoară

Managementul aplicațiilor instalate pe iPhone nu a fost niciodată foarte eficient, dar acest lucru s-a schimbat radical în iOS 14. Odată cu noul sistem de operare și introducerea App Library sau Biblioteca de aplicați, ești mult mai eficient în a găsi ce ai nevoie.

Există multe schimbări discrete în iOS 14, dar App Library nu se numără printre ele. Biblioteca de aplicații reprezintă o schimbare radicală când vine vorba de sortarea și administrarea aplicațiilor pe care le ai instalate pe iPhone. Aceasta este o secțiune complet nouă în ecranul principal de la telefonul tău Apple.

După ce ți-ai instalat iOS 14, găsești noua Bibliotecă de aplicații sau App Library după ultima pagină de aplicații din ecranul principal. Dacă nu te încântă, în continuare poți naviga prin aplicațiile tale exact ca înainte, tocmai din acest motiv a fost pusă la coadă.

Din start, biblioteca de aplicații îți împarte toate aplicațiile pe care le ai instalate pe mobil în secțiuni sau foldere. Le ai pe cele mai utilizate în Sugestii, iar pe cele instalate de curând în Adăugate recent. În rest, toate celelalte sunt separate pe domeniul de activitate pe care îl deservesc.

Dacă atingi una dintre aplicații pornește, la fel ca înainte. Dacă atingi un grup de aplicații, se deschide, precum un folder. Pentru a ieși din biblioteca de aplicații, fă un swipe în sus, ca și cum ai ieși dintr-un program. În momentul în care faci un swipe în jos din biblioteca de aplicații sau atingi zona de căutare din partea de sus a ecranului, poți căuta un program instalat sau joc după nume. În același timp, pentru că toate sunt sortate alfabetic, poți face un tap în dreapta pe litera cu care începe aplicație pe care o cauți, ca să nu-i tastezi numele.

În cazul în care te încântă biblioteca de aplicații mai mult decât mecanismul tradițional de răspândire a aplicațiilor pe N pagini, poți ascunde paginile tradiționale cu aplicații sau, măcar, o parte dintre ele. În acest scop, ține apăsat pe o aplicație pentru a o rearanja și fă un tap pe bulinele de la baza ecranului, cele care ilustrează paginile. Imediat, vei vedea toate paginile ca icoane pe ecran. Debifează paginile pe care le vrei ascunse, confirmă schimbarea cu un tap pe Ok în dreapta sus.

librarie aplicatii

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele