Anunțul momentului pentru toți cei cu WhatsApp: se întâmplă pentru toți în plină criză

Anunțul momentului pentru toți cei cu WhatsApp: se întâmplă pentru toți în plină criză

A fost o perioadă plină cu anunțuri și schimbări pentru WhatsApp. Cea mai nouă veste prevede modificarea aplicației și foarte mulți ar putea profita în această criză medicală de așa ceva.

WhatsApp a anunțat că lansează un serviciu adresat micilor afaceri. Astfel, antreprenorii vor putea să-și vândă produsele online mai ușor, direct prin aplicația de chat.

Pe scurt, când contactezi sau ești contactat pe WhatsApp de reprezentantul unui business sau companie, în interfața aplicației, ar putea apărea un nou buton Shopping. Astfel, vei putea parcurge un catalog cu serviciile sau produsele oferite de acesta și să alegi. Secțiunea de e-commerce ar putea avea un impact considerabil asupra afacerilor mici.

Spre deosebire de Instagram, strategia de vânzare este orientată mai mult pe comunicarea directă client – vânzător.

Cine va vedea noua opțiune de la WhatsApp?

Atât utilizatorii de telefoane cu Android, cât și cei cu iOS vor putea profita de noua opțiune de la WhatsApp. Noua secțiune de comerț online funcționează și în direcția cumpărător – vânzător. Le permite astfel utilizatorilor să descopere liste de produse, cu opțiunea contactării directe a afacerii respective.

Ce trebuie să știi e că, în prezent, platforma de shopping nu permite cumpărarea directă a bunurilor pe WhatsApp. Adică nu a implementat încă soluția de plată, ca să zici că ai terminat totul într-o singură aplicație, așa cum se întâmplă cu aplicații similare în China, de exemplu. Vânzarea e finalizată prin site-ul vânzătorului sau altă platformă de vânzări.

WhatsApp lansează butonul de cumpărături pentru utilizatorii din întreaga lume, însă ar putea dura ceva timp până ce noul serviciu va fi disponibil pentru toată lumea. În interfața aplicației e bine să știi că butoanele de apelare vocală și video vor deveni unul singur de acum înainte.

Nu în ultimul rând, ai mereu grijă ce scrii și ce trimiți prin această aplicație. La suprafață, securitatea rămâne esențială pentru propunerea WhatsApp, dar în esență nu este atât de sigură pe cât ai putea crede.

Citește și:
Etichete: