Anunțul dimineții pentru toți șoferii: se întâmplă chiar acum cu prețul. Mare atenție la pompă

Anunțul dimineții pentru toți șoferii: se întâmplă chiar acum cu prețul. Mare atenție la pompă

Din primăvară până în prezent, prețul la benzină și motorină a ajuns la un nivel nemaiîntâlnit de aproape un deceniu. Veștile pentru ultimele două luni sunt, de asemenea, spectaculoase.

Conform celor mai noi date, pe 2 noiembrie, prețul petrolului a scăzut la minimul ultimelor 5 luni. Scăderea a fost provocată de noi măsuri de restricție anunțate în mai multe state europene. Totodată, a crescut îngrijorarea cu privire la controlul pandemiei, mai ales că intrăm în sezonul rece.

Starea de urgență din țări ca Franța, Germania sau Marea Britanie a amplificat temerea că cererea de petrol va scădea. Totodată, prețul este influențat și de alegerile din Statele Unite ale Americii, dar și de îngrijorări privind o nouă criză economică.

La ce nivel e acum petrolul

Prețul petrolului Brent a scăzut la un nivel minim de 35,74 dolari pe baril, nivel la care nu a mai fost de la sfârșitul lunii mai, notează Digi24. De notat că prețul Brent, principalul punct de referință pentru prețul petrolului, a scăzut cu 45% de la începutul anului.

Totodată, când vorbim de petrol american, și nivelul de preț al acestuia a fost afectat. A scăzut cu 7% pe 2 noiembrie la un minim de 33,64 dolari pe baril.

Americanii vor avea alegerile prezidențiale pe 3 noiembrie. Joe Biden și Donald Trump concurează pentru această poziție, cel dintâi fiind favorit, conform sondajelor.

La polul opus, China rămâne cea mai optimistă piață de creștere economică din acest an. Țara susține că își va crește cota pentru 2021 cu 20% pentru companiile nestatale. Anunțul a fost făcut după ce activitatea din sectorul fabricilor din China a crescut în cel mai rapid ritm de aproape un deceniu, iar cererea internă, de asemenea, a crescut.

În România, prețurile medii și minime la benzină și motorină se situează sub 4,5 lei. Astfel de prețuri erau înregistrate la noi în urmă cu mai bine de 10 ani. Estimările specialiștilor sunt că prețul va reveni la nivelul de dinainte de criza medicală la final de 2021 și început de 2022.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: