Anunțul Digi | RCS-RDS care marchează schimbarea majoră în lupta cu Orange, Vodafone și Telekom
Digi | RCS-RDS și-a anunțat parcursul pe 2019 și surpriza cea mai mare a fost poziția pe care o ocupă în România între ceilalți operatori.
Grupul Digi | RCS-RDS a anunțat că în 2019 a avut venituri de peste 1,18 miliarde de euro. Dincolo de această cifră impresionantă, când te uiți la numărul de abonați, acolo s-a întâmplat cea mai mare schimbare.
Prin rețeaua mobilă din România, grupul Digi | RCS-RDS susține că a devenit al doilea operator din România pe baza abonamentelor (postpaid). Compania a comunicat 3,4 milioane RGU pentru serviciile de telecomunicații mobile în România la final de 2019. Concurența companiei este formată din Orange, Vodafone și Telekom.
Pentru 2019, Orange a anunțat peste 10,49 milioane de clienți (fără împărțire între prepaid și postpaid) și Vodafone a anunțat 11 milioane de clienți (fără împărțire între prepaid și postpaid).
Totodată, merită menționat că Digi | RCS-RDS nu-i un operator la fel de puternic pe piața prepay, spre deosebire de Vodafone, respectiv Orange și, mai nou, Telekom, care au investit foarte mult în zona asta.
Mai merită menționat la acest capitol că operatorul este, în Spania, al doilea pe telefonie mobilă ca rată de creștere și al cincilea ca mărime. În Spania are 1,9 milioane RGU (acronim pentru a desemna un abonat de la care operatorul ia bani în mod recurent – n.r.).
Cum stă Digi | RCS-RDS când vine vorba de internet fix
Rețelele fixe de fibră ale grupului acoperă aproximativ 69,8% din locuințele din aceste țări. Operatorul a încheiat 2019 cu 2,8 milioane RGU în România pentru serviciile de internet fix și date fixe. Serviciile de internet fix și date fixe au reprezentat 23,8% din veniturile anului.
Când vine vorba de cablu, avea aproximativ 3,6 milioane RGU în România la final de 2019. Digi | RCS-RDS susține că serviciile de televiziune prin cablu au reprezentat 23,9% din venituri. Iar în cazul televiziunii prin satelit (de tip DTH), avea aproximativ 507.000 RGU în România. Reprezentau 5,1% din venituri.
Digi | RCS-RDS susține că e principalul furnizor de servicii de televiziune cu plată din România și al doilea în Ungaria prin raportare la numărul de RGU. E, de asemenea, pe primul loc când vine vorba de serviciile de internet fix și date fixe din România. Și, în caz că te întrebi, da, încă mai are telefonie fixă. În 2019, a avut aproximativ 1,1 milioane RGU în România. Nu în ultimul rând e interesant că în Spania a avut proximativ 31.000 RGU, unde serviciile sunt asigurate prin intermediul rețelei fixe Telefónica, cât și prin propria rețea GPON FTTH.