01 mai 2020 | 16:37

Toți clienții Digi | RCS-RDS trebuie să afle: opțiunea „secretă” care te poate ajuta enorm

Ghidul cumpărătorului
Toți clienții Digi | RCS-RDS trebuie să afle: opțiunea

Digi | RCS-RDS are numeroși clienți pentru rețeaua mobilă. Totuși, nu poți știu că pot profita de o opțiune care ajută enorm, mai ales în perioada asta.

În perioada asta toți stăm mai mult pe internet și, mai ales, vorbim mai mult la telefon. Și când vine vorba de apelurile vocale clasice, opțiunea de la Digi | RCS-RDS nu doar că e necesară, ci e și benefică. Se numește VoLTE și, pe scurt, tehnologia Voice over LTE permite realizarea unei convorbiri telefonice la calitate superioară prin reţeaua 4G.

Cu siguranță și tu ai avut probleme cu diversele apeluri vocale de până acum. Ei bine, pot fi mai bune, tocmai de aceea ar trebui să știi de opțiunea asta. Între timp, de când a anunțat Digi | RCS-RDS opțiunea, a mai recuperat și Vodafone. Orange a fost primul care să ofere așa ceva.

De ce să profiți de opțiunea de la Digi | RCS-RDS

VoLTE funcționează ca un serviciu clasic de tip VoIP (adică apel telefonic prin internet). Folosește rețeaua 4G/LTE de date mobile a Digi. Sigur, e necesar și un telefon compatibil. În loc să consumi minute, vei consuma trafic de internet când ai la dispoziție posibilitatea de a efectua un asemenea apel.

De asemenea, apelurile se conectează mult mai rapid din momentul inițierii, în mai puțin de două secunde. Apelul 4G prin tehnologia VoLTE este gratuit. Ai nevoie doar de un smartphone compatibil cu tehnologia VoLTE, iar serviciul se activează când te afli în aria de acoperire 4G. În timpul convorbirii trecerea din reţeaua 4G în cea 3G se face automat. Detaliile sunt pe site-ul operatorului.

Ca telefoane, operatorul recomandă Huawei P30 Pro sau P30 Lite, dar și modelul mai accesibil Y6 din 2019. Dar oferta e mult mai mare. Ai pe noile telefoane Samsung, ai pe Nokia 6.2 și chiar și Digi K2 sau Digi R2.