Anunțul dezastruos pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. S-a aflat chiar acum

Anunțul dezastruos pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. S-a aflat chiar acum

După aproape nouă luni de prețuri mici, pe piața petrolieră se întâmplă lucruri. Șoferii de mașini pe benzină și motorină trebuie să afle urgent, ca să fie pregătiți de schimbări.

Când vine vorba de prețul la benzină și motorină, în 2020, pe fondul limitării deplasării și scăderii transporturilor, cotația petrolului a scăzut și, implicit, costul la carburant la pompă. Dar nu e o stare definitivă a lucrurilor, după cum vedem acum.

Cotația barilului de petrol a crescut pe 14 decembrie. Petrolul Brent a trecut pragul de 50 de dolari pe baril, pe fondul speranțelor că introducerea vaccinurilor pentru COVID-19 va stimula cererea globală de combustibili, în timp ce explozia unui tanc petrolier din Arabia Saudită a provocat îngrijorări cu privire la stabilitatea în regiune.

Cotația futures pentru barilul de țiței Brent, cu livrare în februarie, a crescut pe 14 decembrie cu 0,8%, până la 50,35 dolari per baril. Totodată, cotația futures la petrolul U.S. West Texas Intermediate cu livrare în luna februarie a crescut cu 1,1% peste pragul de 47 de dolari.

Cum a evoluat prețul petrolului și care e prețul la benzină și motorină acum?

Prețul petrolului este în creștere pentru a șasea săptămână consecutiv. E cea mai lungă perioadă de creștere înregistrată după luna iunie. Evoluția se întâmplă pe fondul veștilor despre vaccinare.

Statele Unite ale Americii au demarat campania de vaccinare împotriva COVID-19. Acest anunț a alimentat speranțele că restricțiile impuse în contextul pandemiei ar putea fi ridicate în curând, ceea ce ar putea stimula cererea celui mai mare consumator mondial de petrol.

În România, pe 14 decembrie, cea mai ieftină benzină se găsește în Osorhei, Bihor, la 4,39 lei. În ceea ce privește motorina, cel mai mic preț e de 4 lei la Agigea, Constanța. În București, benzina e la un minim de 4,56 lei, iar motorina la 4,63 lei.

Litrul de GPL costă între 2,47 lei și 2,57 lei în majoritatea orașelor mari din România. Cea mai ieftină motorină, între orașele mari, e în Constanța la 4,57 lei. Cea mai ieftină benzină e la 4,54 lei în Timișoara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: