Anunțul dezastruos al dimineții pentru toți șoferii. Ce se întâmplă acum pe piața de asigurări

Anunțul dezastruos al dimineții pentru toți șoferii. Ce se întâmplă acum pe piața de asigurări

Când vine vorba de polița RCA, cu siguranță cauți să plătești cât mai puțin. Prețul e un factor important, tocmai de aceea s-a ajuns la o situație ciudată. Ce urmează de aici înainte ar putea fi un val de scumpiri.

În prezent, Euroins și City Insurance au ajuns să domine zona asigurărilor. Au peste trei sferturi din volumele de vânzări și un estimat de peste 80% din totalul polițelor. Tot cele două au majorat și prețurile.

Cum a ajuns RCA să se scumpească? Decizia celor două companii ar avea legătură cu unele măsuri pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) le-a impus celor două. ASF are rolul de a se asigura stablitatea financiară a societăților, adică de capacitatea lor de a își onora obligațiile, că asta te și interesează ca plătitor de RCA.

Astfel, Autoritatea poate impune refacerea calculelor, iar acest lucru s-a întâmplat atât în cazul City Insurance, cât și al Euroins, în cadrul planurilor de măsuri stabilite de ASF pentru a remedia problemele identificate la cele două firme, după cum notează Economica.net.

Majorarea prețurilor s-a întâmplat recent. Și sunt două scenarii de lucru: fie au ascultat de recomandările ASF, fie doar una a aplicat și cealaltă a profitat de moment ca să ridice și prețurile, dar și să nu piardă clienți.

Cum s-au scumpit polițele RCA mai concret?

City Insurance a modificat mai ales prețurile pentru asigurările pe perioade mai mici de un an. Pentru polițele pe șase luni, cel mai des cumpărate de români, prețurile asiguratorului au crescut cel mai mult. În acest context, pe aceste segmente s-a ajuns ca firma să fie chiar cu al patrulea preț din piață.

Modificările de preț sunt vizibile și în vânzările marilor brokeri de asigurări.Un câștigător important a fost Grawe, care a crescut cu peste 230% în ceea ce privește numărul de polițe vândute. Au mai crescut și Omniasig (plus 60%), dar și Asirom (plus 20%).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: