Anunțul de la ANAF pentru milioane de români. Ce poți face începând chiar de acum?

Anunțul de la ANAF pentru milioane de români. Ce poți face începând chiar de acum?

ANAF a venit cu un anunț deosebit pentru români. E vorba de formularul 230, iar autoritatea a venit cu câteva precizări importante.

Cei care folosesc formularul 230 trebuie să știe că data limită de depunere este 30 iunie. Acest formular prevede că poți direcția 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii. Acesta poate fi transmis de către contribuabili și prin curier la sediul Administrației Financiare la care aceștia sunt arondați. Lista completă e aici.

Formularul e deosebit de important mai ales pentru ONG-uri. Acestea trebuie să știe că pot colecta declarațiile de la contribuabili și le pot trimite online, scanate, pe bază de borderou, mai arată Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Menționăm că, în conformitate cu prevederile art. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 13/2013 privind serviciile poștale, cu modificările și completările ulterioare furnizorul de servicii poștale este definit ca orice persoană fizică autorizată, întreprindere individuală, întreprindere familială sau orice persoană juridică a cărei activitate constă, în tot ori în parte, în furnizarea unuia sau a mai multor servicii poștale.”
ANAF

Ce mai trebuie să știi despre formularul 230 al ANAF

ANAF a explicat că formularul poate fi transmis atât prin poștă, individual, cât și prin poștă pe bază de borderou. Poate fi depus și la registratura organului fiscal, și, cum ziceam mai sus, poate fi depus prin Spațiul Privat Virtual, notează G4Media. Totodată, sunt permise pentru transmitere și mijloace electronice de transmitere la distanță, pe bază de borderou, cu formularele 230 în format hârtie, scanate.

Modalitatea de transmitere a formularelor 230 prin mijloace electronice de transmitere la distanță, pe bază de borderou, cu formularele 230, în format hârtie, scanate a fost stabilită prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 936/2020.

Potrivit articolului IV din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale, pentru anul 2020, termenul pentru depunerea formularului 230 se prorogă până la data de 30 iunie 2020 inclusiv.

Citește și:
Etichete: