21 oct. 2020 | 16:38

Anunțul Dacia care lasă românii muți de uimire: mașina la care a lucrat în secret, dezvăluită

AUTO
Anunțul Dacia care lasă românii muți de uimire: mașina la care a lucrat în secret, dezvăluită

Dacia a avut deja o toamnă plină: Sandero, Logan și chiar un model electric. Iar acum compania a venit cu un anunț special: o versiune nouă de Duster. Dar nu așa cum te-ai aștepta.

Una dintre cele mai așteptate mașini de la Dacia a fost o versiune Pick-up pentru Duster. După câteva teste, în ediție limitată, făcute de Romturingia, producătorul a decis să vândă și un așa model. L-a anunțat pe 21 octombrie la un preț de asemenea uimitor: 22.500 euro.

Ce are special noul Duster: prima Dacia Pick-up după mai bine de două decenii

Acest Pick-up are o benă de 1,65 metri lungime, o sarcină utilă de până la 500 kilograme și motor diesel dCi de 115 CP. Prețul este de 22.500 euro, iar mașina este dezvoltată împreună cu Romturingia. Are tracțiune integrală. Oblonul benei e realizat din materiale compozite, pe o structură metalică și beneficiază de un sistem de acționare practic. Totodată, păstrează designul exterior al hayonului care echipează modelul standard și integrează, în partea superioară, a treia lampă stop.

Cât de puternică e o astfel de Dacia? Dat fiind că e destinată muncii grele, versiunea diesel era de așteptat. Astfel, mașina e echipată cu motorizarea Blue dCi de 115 CP. Are un cuplu de 260 Nm și 115 CP. Consumul este de 5,02 litri/100 km în ciclu urban și de 4,93 litri/100 km în ciclu mixt.

În ceea ce privește designul, va fi disponibilă în culoarea Blanc Glacier și este echipată cu jante din aliaj de 16 inci.

În ceea ce privește elementele de siguranța, va beneficia de toate cele aflate în dotarea modelului standard, printre care airbaguri frontale și laterale pentru șofer și pasager, ABS cu repartitor electronic al forței de frânare, ESP și funcție anti-patinaj, sistem de asistență la demarajul în rampă și sistem de asistență la coborârea pantei.

Dacă vrei să cumperi așa ceva, comenzile vor fi deschise din 22 octombrie în întreaga rețea comercială Dacia din România.