Anunțul ANAF pentru toți românii care au card bancar. Chiar de astăzi poți face acest lucru

Anunțul ANAF pentru toți românii care au card bancar. Chiar de astăzi poți face acest lucru

ANAF a făcut un anunț important pentru români și caută să-și îmbunătățească serviciile oferite contribuabililor. Dacă ai un card bancar, atunci această soluție ar putea fi pentru tine.

ANAF a promis în repetate rânduri digitalizare, dar pași mari nu prea s-au făcut în direcția asta. Pandemia de coronavirus a grăbit un pic lucrurile și, pentru a se asigura că primește taxele și impozitele cuvenite cât mai repede, statul s-a grăbit să digitalizeze multe servicii.

Ghișeul.ro e platformă care funcționează de ceva vreme, dar nu era interconectată și un alt serviciu digital pus la dispoziția contribuabililor – adică SPV, Spațiul Privat Virtual. Acum, cele două servicii colaborează și, teoretic, ar face mai ușoară interacțiunea cetățenilor cu instituțiile care le încasează taxele și impozitele

Anunțul ANAF care vizează SPV și ghișeul.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) arată că persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual pot face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghișeul.ro. Astfel, această soluție permite plata a peste 30 de impozite și contribuții.

”Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã dezvoltã și implementeazã, permanent, noi facilitãți ale Spațiului Privat Virtual pentru a oferi servicii facile și utile tuturor contribuabililor. Astfel, persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual pot face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghișeul.ro, soluție care permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții”, arată ANAF.

Această facilitate a fost anunțată de multă vreme, dar abia în prima jumătate a lunii iunie a devenit operațională. Plata a fost introdusã pentru toate tipurile de creanțe fiscale care se pot plãti cu cardul prin Sistemul Național Electronic de Plãți, iar instrucțiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul Fiscului, mai exact AICI.

ANAF precizează că, în cazul persoanelor care se autentificã în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listã apare doar CNP-ul titularului de cont. La apãsarea butonului ”Afișare obligații restante”, se afișeazã lista obligațiilor ce pot fi plãtite prin platforma ghiseul.ro și care cuprinde peste 30 de poziții, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și pânã la plata unor penalitãți.

Citește și: