Anunțul alarmant al dimineții pentru toți cei cu mașini pe motorină și benzina. Se întâmplă cu combustibilul

Anunțul alarmant al dimineții pentru toți cei cu mașini pe motorină și benzina. Se întâmplă cu combustibilul

În ciuda prețului bun la pompă de care s-au bucurat șoferii, situația se va schimba. Ultimele date arată la ce să fii atent și ce duce la creșterea prețului.

Conform ultimelor date, pe 16 septembrie prețurile petrolului au crescut cu peste 4%. Rezultatul a venit în urma scăderii stocurilor de țiței și de benzină din Statele Unite ale Americii și din cauza uraganului Sally.

Schimbarea aceasta a forțat producătorii să oprească producția offshore din zona Golfului Mexic. Totodată, cotația petrolului Brent a urcat cu 4,1%, la 42,17 dolari pe baril, în timp ce prețul petrolului american a avansat cu 4,8%, la 40,13 dolari pe baril.

De remarcat că stocurile de petrol ale SUA au scăzut în ultima săptămână cu 4,4 milioane de barili, la 496 milioane de barili, conform Profit.ro. Acesta este cel mai redus nivel atins din luna aprilie, potrivit datelor Administrației pentru Informații în Domeniul Energiei.

Schimbarea prețului ca urmare a stării meteorologice

Analiștii anticipau o creștere de 1,3 milioane de barili. Stocurile de benzină au scăzut cu 400.000 de barili, de peste două ori mai mult față de estimări. Prețurile petrolului au crescut și din cauza uraganului Sally, care a trecut peste Golful Mexic ca un uragan de categoria a 2-a. În Golful Mexic au fost închise instalații petroliere offshore producătoare a aproape 500.000 de barili de petrol pe zi. O treime au fost închise în august, ca urmare a uraganului Laura.

În România, pe 17 septembrie, cotele minime arată că cea mai ieftină benzină e la Bacău – 4,25 lei pe litru, iar cea mai ieftină motorină e la Palazu Mare, Constanța – 4,12 lei pe litru. În București, benzina e la 4,31 lei, iar motorina e la 4,26 lei, în timp ce litrul de GPL e la 2,47 lei. Dintre orașele mari, cea mai scumpă benzină e la Iași – 4,33 lei pe litru, iar cea mai scumpă motorină e la București. În ceea ce privește prețul la GPL, cel mai scump litru e la Iași cu un preț de 2,57 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: