09 iun. 2020 | 15:54

Anunț surpriză de la DIGI | RCS & RDS pentru toți utilizatorii: cum a luat fața competitorilor

TEHNOLOGIE
Anunț surpriză de la DIGI | RCS & RDS pentru toți utilizatorii: cum a luat fața competitorilor

DIGI | RCS & RDS e unul dintre cei importanți operatori telecom de la noi din țară. Și are o poziție în piață la care ceilalți competitori visează.

Pentru grupul Digi, luna iunie a fost una de succes, în care a reușit să-și depășească principalii rivali din piață. Are milioane de clienți în toată țara și acoperire bună chiar și-n zonele în care te gândești că poate rămâi fără semnal.

Cum spunea, luna trecută a venit cu o veste bună pentru companie. A reușit să rămână în top și a atras cele mai multe portări în rețea. Și-a depășit la acest aspect competitori precum Orange sau Vodafone.

DIGI | RCS & RDS, cele mai multe portări în rețea

DIGI | RCS & RDS a luat fața competitorilor și a reușit să atragă în rețea în luna iunie 24.656 de numere. Potrivit ANCOM, e o cifră aproape dublă față de cea din luna aprilie. Practic, grupul are cu 8.000 de portări mai multe decât Telekom, de pildă.

Anula, Digi atrate aprozimativ 300.000 de portări în rețeaua proprie. Compania oferă internet mobil și fix, dar și cablu TV.

Grupul Digi | RCS-RDS spunea recent că și-a actualizat harta cu acoperirea de semnal pe care-l promite. Astfel, Digi oferă în rețeaua 4G (2,6 Ghz banda 38 – TDD), viteze de acces de până la 100 Mbps download și 10 Mbps upload viteză maximă estimată. Totuși, în 2,1 GHz banda 1 – FDD viteza maximă estimată de download este de 75 Mbps, iar la upload e la 21 Mbps.

Toate aceste informații sunt disponibile pe site, într-o pagină dedicată.

Când vine vorba de 3G de la Digi | RCS-RDS ai 15 Mbps download și 4,6 Mbps upload viteză maximă estimată. Dacă te interesează viteza maximă, atunci poți căuta un punct 5G.  Într-o analiză din noiembrie 2019, ANCOM a spus că impactul pe care 5G îl va avea asupra economiei din România este imens. Autoritatea susține că poate genera venituri de aproape 4,3 miliarde de euro și crearea a peste 252.000 locuri de muncă.