20 mai 2020 | 12:29

Anunț pentru toți românii care au cont bancar. Cea mai mare bancă vine cu propunerea incredibilă de-a renunța la card

BANI
Anunț pentru toți românii care au cont bancar. Cea mai mare bancă vine cu propunerea incredibilă de-a renunța la card

Cea mai mare bancă din România vine cu o propunere incredibilă pentru clienți: cum ar fi să renunțe la card? Pare dificil, dar nu e chiar așa.

Banca Transilvania a venit încă din aprilie cu o propunere inedită pentru clienți: scoți bani de la bancomat fără card. Cum e posibil? Printr-o aplicație.

În aprilie, banca a spus că noua versiune a BT Pay le permite utilizatorilor să folosească telefonul pentru a retrage bani de la toate bancomatele Băncii Transilvania. Trebuie doar să intri la „Retrage cash” din ecranul principal al aplicaţiei. Alegi suma dorită, după care e generat un cod, primit prin SMS. La bancomat alegi „Cash fără card”, introduci codul și suma menţionată în aplicaţie. Și, gata, retragi bani fără card.

Acum, BT a anunțat câteva avantaje ale lumii fără card, dar cu banii pe aplicație.

Cum poți renunța la card și să ai banii pe telefon?

Banca Transilvania a anunțat recent că poți primi cardul acasă. Și deja a livrat o groază: circa 70.000 de carduri comandate și livrate. Dar ce faci dacă nu ți-a ajuns cardul?

BT susține că poți să plătești cu telefonul, poți să transferi bani și ai detaliile pentru plăți online. Și poți face asta din telefon, ca să nu depinzi de altceva.

Ideea că nu mai depinzi de cardul fizic e valabil în BT Pay după cum urmează. Ai în aplicație un card digital care înlocuiește cardul fizic. Și pe acela îl poți folosi cum vrei.

Operațiunile pentru care se poate folosi acest card sunt diverse:

  • cumpărături contactless şi online
  • transfer de bani
  • ridicare contactless de numerar de la bancomat, pe baza codului generat din BT Pay
  • verificarea banilor din cont şi a tranzacţiilor etc

Nu în ultimul rând ar trebui să știi că aplicația a devenit un hub pentru carduri de la alte bănci. Astfel, banca le va permite clienţilor să adauge şi carduri emise în România de alte bănci sau fintech-uri. Asta înseamnă că poți, de exemplu, să adaugi carduri Revolut, Monese și nu numai.