Anunț extraordinar pentru zeci de mii de români: cea mai mare bancă dezvăluie ce se întâmplă cu cardurile

Anunț extraordinar pentru zeci de mii de români: cea mai mare bancă dezvăluie ce se întâmplă cu cardurile

Cea mai mare bancă din România a făcut un anunț pentru zeci de mii de români. Totul s-a întâmplat pe perioada stării de urgență.

Băncile s-au văzut nevoite să vină cu multe soluții digitalizate pe perioada stării de urgență. Multe sucursale au fost închise, iar instituțiile au încercat să țină legătura cu clienții online, în măsura în care acest lucru a fost posibil.

Cea mai mare bancă din România, spre exemplu, susține că a venit în sprijinul a zeci de mii de români pe perioada stării de urgență. A trimis acasă, gratuit, peste 70.000 de carduri, iar clienții n-au mai fost nevoiți să facă un drum la bancă.

Banca Transilvania, 70.000 de carduri emise gratuit

Banca Transilvania a trimis clienţilor acasă, gratuit, peste 70.000 de carduri. Acestea au ajuns la cei cărora le-a expirat cardul, având această opţiune pentru a nu mai face un drum la bancă. Banca a venit cu noutăţi inclusiv pentru clienţii care folosesc aplicaţia BT Pay. Una dintre acestea este accesul la cardul digital BT – care poate fi folosit imediat.

Operațiunile pentru care se poate folosi acest card sunt diverse:

  • cumpărături contactless şi online;
  • transfer de bani;
  • ridicare contactless de numerar de la bancomat, pe baza codului generat din BT Pay;
  • verificarea banilor din cont şi a tranzacţiilor etc.

Banca Transilvania a luat, pe parcursul stării de urgență, și alte măsuri. Instituția anunța că, pentru siguranța tuturor, a fost recomandat să te duci la bancă doar pentru operațiuni urgențe sau care nu puteau fi făcute în alt mod. Programul a fost 9 – 16 de luni până vineri, în majoritatea sucursalelor, dar s-a venit și în sprijinul vârstnicilor.

În intervalul 11.00 – 13.00, de luni până vineri, au avut prioritate clienții care au peste 65 de ani. Era, de altfel, și intervalul în care acestora li s-a permis, pentru o bună perioadă de vreme, să iasă din casă pentru necesități urgente.