Anunț pentru toți cei care au card și cont bancar. ING a anunțat schimbarea fără precedent
ING Bank a venit cu o veste excepțională în aceste zile. Chiar dacă pare surprinzător pentru România, putem spune că 2020 a accelerat lucrurile.
Pentru prima dată în România, volumul plăților cu cardul l-a depășit pe cel al retragerilor de numerar de la bancomate, evoluție care este pusă pe seama accelerării adoptării plăților digitale în contextul pandemiei.
Începând din luna martie, 50.000 de clienți și-au activat contul de ING Home’Bank, în urma campaniei de comunicare #Stay@HomeBank. În prima jumătate a anului, cei un milion de clienți activi Home’Bank s-au autentificat de peste 100 de milioane de ori în platformă. Aproximativ 44% din totalul creditelor de nevoi personale au fost accesate în aplicație, iar peste 50% din investițiile în fonduri mutuale au fost realizate online, relatează profit.ro.
Numărul clienților IMM care au început să folosească ING Business a crescut cu 47% comparativ cu iunie 2019. ING Business este o platformă de internet banking omni channel dedicată companiilor mici și mijlocii.
Numărul tranzacțiilor s-a majorat cu 67% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar 11% din totalul tranzacțiilor din platformă sunt realizate de pe mobil.
Cifrele nu arată cel mai bine pentru ING Bank
ING Bank România raportează scăderea profitului net cu 17%, 320 de milioane de lei, în comparație cu aceeași perioadă din 2019, pe fondul creșterii costului de risc ca urmare a impactului pandemiei Covid-19.
“În aceste vremuri fără precedent, am lucrat intens alături de colegii noștri din țară și am colaborat cu instituțiile statului și cu clienții noștri pentru a depăși împreună această perioadă”, a declarat Mihaela Bîtu, directorul executiv al sucursalei ING Bank în România.
Portofoliul de credite a crescut cu 2% la valoarea totală de 27,9 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă o încetinire marcantă a ritmului față de anii trecuți. Creditarea pentru persoane fizice a crescut mai rapid decât în cazul companiilor, ajungând la o pondere de 61% din întregul portofoliu.
ING a primit 6.300 de cereri de finanțare în cadrul programului IMM Invest, din care peste 2.500 de aplicații pentru credite în diferite etape de aprobare. Suma totală aprobată până la finalul lunii iunie a ajuns la aproximativ 400 de milioane de lei. Portofoliul de depozite a ajuns la o valoare totală de 41 de miliarde de lei, înregistrând o majorare de 24%. Peste 36% dintre clienții ING persoane fizice au un cont de economii.
ING Bank România a primit 32.000 de cereri de amânare a ratelor, dintre care au fost aprobate în proporție de 95%, atât pentru clienți persoane fizice (29.100 de solicitări aprobate pentru persoane fizice), cât și pentru companii (1.400 de solicitări aprobate pentru IMM-uri).