Anunț pentru cei care au cont bancar: premieră deosebită de la bancă. E vorba de banii de zile negre

Anunț pentru cei care au cont bancar: premieră deosebită de la bancă. E vorba de banii de zile negre

Anul 2020 a demonstrat de ce e important să ai ceva economii. Doar că băncile impun câteva limite la depozite. Cel puțin până acum, cu un anunț deosebit.

Libra Bank a anunțat o noutate pentru clienții care vor să țină la economiile lor, dar să nu se simtă constrânși de regulile bancare. Banca a anunțat soluția de economisire prin mobile banking care permite persoanelor fizice să retragă bani oricând din depozite. Și fac asta fără să le fie afectată dobânda.

Noua soluție de economisire este disponibilă exclusiv din aplicația de mobile banking a băncii și se aplică depozitelor în lei, inclusiv în cazul celor deja existente, constituite pentru minimum o lună, conform anunțului oficial al băncii.

„Este de datoria noastră să venim permanent cu soluții pentru clienții noștri. Acest nou modul de economisire este unic pe piață din România prin faptul că le asigură deponenților noștri un nivel maxim de flexibilitate și de acces la sumele investite în depozite bancare. Prin această facilitate, clienții pot retrage bani ori de câte ori au nevoie, fără să-și lichideze depozitul și să-și mai piardă dobânda. Mai mult decât atât, clienții primesc dobânda chiar și pentru suma retrasă, în procent de 25% din dobânda acumulată până în momentul în care fac retragerea.”
Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank

Funcționalitatea de a utiliza la nevoie sume parțiale din depozite este disponibilă gratuit clienților persoane fizice în aplicația de mobile banking a Libra Internet Bank. Presupune păstrarea în depozit a unei sume minime de 100 de lei.

Ce soluție ai, în sistemul bancar, dacă ți-e greu să plătești un credit?

Sistemul bancar are un mecanism prin care poți să-ți mai reduci creditul atunci când veniturile ți-au fost afectate. Aici e vorba de restructurarea creditului. Ține însă cont că la acest tip de acțiune trebuie să apelezi doar când ai probleme.

Primul pas e să mergi la bancă pentru a-i spune consilierului de credit despre aceste probleme sau să încerci să rezolvi la telefon. Cum tu ai nevoie de ajutor, și banca e interesată ca împrumutul tău să nu se transforme într-unul nerambursabil.

Discuția cu reprezentantul băncii te va ajuta să găsești soluția potrivită pentru veniturile tale curente. Eventual, planul de rambursare se poate schimba. Banca, de exemplu, îți poate propune grație parțială la principal, comision, dobândă sau la mai multe dintre acestea, combinate. Sau grație totală (mai rar întâlnită), pentru câteva luni.

Citește și:
Etichete: