Anunț pentru cei cu mașini pe motorină și benzină. Cât vor ajunge acum prețurile la pompă

Anunț pentru cei cu mașini pe motorină și benzină. Cât vor ajunge acum prețurile la pompă

Din cauza pandemiei de coronavirus, prețul petrolului a scăzut puternic de la începutul anului. Iar asta s-a văzut și la pompă, în tarifele percepute pentru benzină și motorină. Numai că situația nu va dura la nesfârșit.

Prețurile la benzină și motorină au scăzut puternic de la începutul anului. Cererea a fost scăzută, iar contextul internațional n-a fost favorabil producătorilor de petrol, care nu-s deloc confortabili cu un preț așa de mic. Doar că lucrurile nu vor rămâne așa.

Activitățile economice, oprite pe perioada în care autoritățile au impus stare de urgență, încep să se reia. Iar tarifele încep și ele să revină la valorile de dinainte de criză. Asta se va resimți în prețurile de la pompă.

Anunț pentru cei cu mașini pe motorină și benzină: ce se întâmplă cu prețul la pompă

Benzina și motorina au costat mai puțin în ultima perioadă. Dar urmează scumpiri.  Sunt specialiști care susțin că ar fi de așteptat ca benzina la pompă să coste cu până la 7% mai mult decât acum.

„Mai bine fluctuații mai lente, mai liniștite, dar din păcate e cazul să ne așteptăm la o ușoară scumpire. La noi vorbim mai degrabă de scumpirea petrolului, aplanată în parte de întărirea leului față de dolarul american, o întărire de câteva procente câteva săptămâni, de peste 6-7%. Însă, petrolul s-a scumpit mult mai mult în aceeași perioadă, așa că ne putem aștepta la undeva spre 7-8 procente pentru benzină”, spune Claudiu Cazacu, analist de piețe externe pentru Digi24.

Recent, analiștii consultați de Reuters intuiau că prețul petrolului va începe să crească din această lună.

“Reacția globală față de propunerea Chinei privind noi legi de securitate pentru Hong Kong continuă să crească, în timp ce există un număr de noi cazuri COVID-19 în Coreea de Sud”, a declarat Bjornar Tonhaugend, șeful piețelor petroliere Rystad Energy.

În prezent, benzina și motorina din România sunt sub cinci lei pe litru. Pe 1 iunie, spre exemplu, un litru de benzină standard, la 1 iunie, costa 4,18 lei la Bucuresti, la cea mai ieftină stație de alimentare. Tot acolo, un litru de motorină standard era 4,44 lei. Important de reținut, însă, că prețul poate varia de la o stație de la alta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI