Anunț important de la Banca Transilvania: 700 de milioane de lei pentru cine alege să facă asta

Anunț important de la Banca Transilvania: 700 de milioane de lei pentru cine alege să facă asta

Banca Transilvania are un anunț important pentru toți clienții săi și nu numai. Pune la bătaie 700 de milioane de lei pentru cei care aleg să facă acest lucru.

Banca Transilvania susține că are planuri mari odată cu lansarea programului guvernamental Noua Casă. Vrea să acorde credite în valoare de 700 de milioane de lei. Anunțul vine după ce în primele 8 luni ale acestui an peste 5.300 de persoane şi-au luat locuinţă cu ajutorul programului anterior, Prima Casă, tot prin finanțări oferite de BT.

După cum știi, termenii noului program s-au schimbat, iar avansul minim necesar este  între 5 şi 15%, diferenţiat în funcţie de tipul locuinţei.

Banca Transilvania vrea să acorde credite în valoare de 700 de milioane de lei

Prin programul guvernamental Noua Casă pot fi achiziţionate locuinţe vechi şi noi dacă valoarea de achiziţie nu depăşeste 70.000 de euro (echivalent în lei). Valoarea maximă a finanţării trebuie să fie de 66.500 euro (echivalent în lei), iar avansul minim necesar este 5%. Dar plafonul a urcat, așa că pot fi achiziţionate locuinţe noi dacă valoarea de achiziţie este egală sau mai mare de 70.001 euro (echivalent în lei).

În acest caz, valoarea maximă de finanţare pentru aceste imobile trebuie să fie de 119.000 de euro (echivalent lei), iar avansul minim necesar este 15%.

PSD, îți amintesc, nu e de acord cu această lege și ar vrea să o modifice în Parlament, mai ales că proiectul n-are avizul BNR. De altfel, reprezentanții Băncii Naționale atrăgeau atenția că dublarea plafonului e periculoasă.

„Punctul de vedere al Direcţiei din care fac parte este că o majorare a plafonului trebuie tratată cu foarte multă prudenţă. A existat chiar şi în CNSM o propunere în acest sens, respectiv de transformare mai degrabă într-un program cu caracter social a sistemului de „Prima Casă”.El se transformase într-un program care ducea la cumpărarea de case de vacanţă, case pentru închiriere, or nu aici este obiectivul pe care l-a avut Guvernul în momentul în care a lansat acest program”, spunea Eugen Rădulescu, director al Direcţiei de Stabilitate din BNR

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: