Anunț deosebit de la Vodafone pentru toți clienții: verifică dacă poți face asta pe telefon

Anunț deosebit de la Vodafone pentru toți clienții: verifică dacă poți face asta pe telefon

Vodafone a transmis o informare oficială către clienți cu privire la un serviciu pe care ar trebui să-l activezi deja. Vei avea apeluri vocale mai bune.

După lungi așteptări, din octombrie 2019 are și Vodafone opțiunea VoLTE pentru clienți. Astfel, Vodafone recuperează în fața Orange și Digi | RCS-RDS cu o opțiune care ajută enorm când vine vorba de apeluri vocale, dar și să poți folosi internetul cum trebuie atunci când vorbești la telefon.

„Telefonul tău este compatibil cu tehnologia VoLTE, prin urmare poți efectua apeluri de voce la calitate HD folosind rețeaua 4G sau orice rețea Wi-Fi. Asigura-te că ai instalată ultima versiune de software [pentru iOS și Android], acceptă notificarea de actualizare configurări operator pe care o vei găsi în meniul Configurări/General/Informații și apoi selectează în meniul Configurări/Conexiune celulară/Opțiuni date/Voce si date opțiunea 4G, VoLTE activat.”
Vodafone

E bine să știi că VoLTE funcționează ca un serviciu clasic de tip VoIP (adică apel telefonic prin internet). Folosește rețeaua 4G/LTE de date mobile. Sigur, e necesar și un telefon compatibil, dar dacă e mai nou de doi ani ar trebui să fii în regulă, mai ales dacă e din categoria de flagship. De asemenea, apelurile se conectează mult mai rapid din momentul inițierii, în mai puțin de două secunde.

Unde găsești în setări opțiunea pentru VoLTE și VoWiFi de la Vodafone?

Ca să activezi trebuie să intri în meniul telefonului la rețeaua mobilă și, dacă o poți activa, vei vedea opțiunea acolo. Pe iOS, de exemplu, ai acești pași: Setări – Rețea mobilă – Opțiuni (unde ai și Roaming) – Voce și Date unde ai 4G cu VoLTE on sau off. Pe Android ai acești pași: Setări – Conexiuni – Rețea mobilă – VoLTE / VoWiFi, dacă sunt disponibile.

Similar, pentru VoWiFi, intri în Setări, la meniul cu opțiuni pentru voce și date, și ar trebui să ai opțiunea Wi-Fi Calling (Apel prin Wi-Fi). Activezi și gata.

Nu în ultimul rând, ar trebui să vezi dacă poți folosi și dacă e cazul să treci la eSIM. Ai un ghid aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: