Americanii se pregătesc de o descoperire uimitoare: ce e masca de față care omoară pe loc virusul

Americanii se pregătesc de o descoperire uimitoare: ce e masca de față care omoară pe loc virusul

Cercetătorii din toată lumea caută soluții pentru a ține sub control răspândirea noului tip de virus. Cei din Kentucky lucrează acum la ceva ce s-ar putea dovedi revoluționar: o mască de față ce omoară virusul pe loc.

Proiectul cercetătorilor de la Universitatea din Kentucky este, într-adevăr, unul revoluționar. Dacă cercetările lor au succes, atunci omenirea s-ar putea bucura de un mare pas în față făcut împotriva virusului. E o invenție care vine numai bine în așteptarea unui vaccin, care ar putea dura și ani de zile.

E vorba, de fapt, de o mască de protecție a feței ce omoară pe loc virusul atunci când acesta intră în contact cu suprafața.

Masca de protecție a feței ce omoară virusul pe loc

Unul dintre profesorii care lucrează la proiect spune că această mască ar putea „captura și dezactiva ” SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala Covid-19. Echipa a obținut o finanțare de 150.000 de dolari și s-a pus pe treabă. Membrana din care e fabricată masca e una specială, iar un astfel de accesoriu ar putea fi gata în următoarele șase luni. Dacă se dovedește a fi un proiect de succes, așa cum pare acum ideea, atunci producția de serie ar putea începe imediat.

Unul dintre cercetători explică faptul că măștile vor avea în compoziția lor anumite enzime care, odată ce intră în contact cu noul tip de virus, îi separă moleculele și astfel virusul moare pentru că nu se mai poate reproduce și nici supraviețui pe noua suprafață.

Unul dintre cercetători a explicat că măștile vor avea enzime care se vor atașa de piroane proteice de pe coronavirus și le vor separa, omorând astfel virusul.

„Noul tip de virus are anumite piroane, cele care îi dau coroana, aspectul. Aceste piroane sunt de fapt cele care îi permit virusului să intre în celulele gazdă din organism. Această nouă membrană va include enzime proteolitice care se vor atașa de piroanele proteice ale coronavirusului și le vor separa, omorând virusul.”

Specialiștii susțin că, prin capturarea coronavirusului pe suprafața lor, măștile vor reduce numărul de particule de virus din aer care ar putea infecta alte persoane din vecinătate.

„Avem capacitatea de a crea o membrană care nu numai că ar filtra în mod eficient coronavirusul, la fel ca masca N95, dar vor distruge complet virusul „, a spus unul dintre cercetători.

Invenția celor din Kentucky, dacă se va dovedi utilă, poate ajuta și la stoparea răspândirii altor virusuri care circulă în atmosferă.