Amenințarea din Rusia care vine pentru Dacia. Care e mai tare, Logan sau Lada Vesta?

Amenințarea din Rusia care vine pentru Dacia. Care e mai tare, Logan sau Lada Vesta?

În 2020, Dacia a făcut o figură frumoasă cu noile modele. Dintre toate, Logan e un sedan ceva mai modern decât până acum. Dar e singura mașină ieftină de luat? Nu chiar.

În 2019, Renault a avut pentru piața din Rusia o mașină ceva mai specială. Chiar dacă era fix ca un Logan Stepway, era însă mai mult decât ce-ai fi putut cumpăra în România. Renault Logan Stepway a debutat deja în Rusia, la un preț de 8.000 de euro.

O altă surpriză a fost că gama Stepway din Rusia are un motor alimentat cu benzină, de 1.6 litri, cu trei niveluri de putere: 82, 102 și 113 CP. E disponibilă și-o versiune numită Logan Stepway City – caroserie vopsită într-o nuanță de roșu (are 113 CP și de o transmisie CVT).

În 2020, Logan concurează direct cu Lada Vesta și ar putea fi un concurent redutabil pentru sedanul românesc care nu se mai vinde în Vest.

Care e mai bună, Dacia sau Lada?

Lada Vesta concurenta Dacia Logan (1)

Dacia Logan 2020 (2)

În România, Lada Vesta pornește de la 9.800 de euro. Sedanul este disponibil cu un singur motor: 1,6 litri cu 106 CP. De cealaltă parte, Logan începe de la 8.400 de euro, dar cu un motor mult mai slab. În fapt, Logan nu va avea un motor la fel de puternic. Dacă te interesează doar asta, Lada câștigă.

O veste bună pentru Logan e că, în echiparea de bază, proprietarii vor avea și sisteme de siguranță cruciale, cum ar fi frânarea automata de urgență la viteze cuprinse între 7 și 170 km/h. Acest sistem este obligatoriu la toate mașinile noi care se comercializează în state membre ale Uniunii Europene, după cum notează Promotor. Mașina este echipată și cu buton de apelare a numărului de urgență în caz de accident.

Lada Vesta concurenta Dacia Logan (2)

Dacia Logan 2020 (1)

Abia în versiunea Comfort Dacia are sistem de aer condiționat cu reglare manuală, sensor de presiune în anvelope, oglinzi electrice și încălzite și cotieră între cele două locuri din față. Lada Vesta are însă scaune pe fată încălzite. Ca dimensiuni, Vesta e mai scurtă, dar mai înaltă: 17,8 cm versus 15 cm la Logan.

O alegere simplă nu există, dar poți alege în funcție de puterea motorului. Și la acest capitol Vesta chiar e o amenințare pentru Dacia Logan. Dacă un Sedan e ce te interesează. Se prea poate însă ca Sandero Stepway să fie o alegere mai bună decât Logan sau decât Vesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: