Ai crede că sunt maimuțe, dar sunt orhidee: unde găsești florile fantastice

Ai crede că sunt maimuțe, dar sunt orhidee: unde găsești florile fantastice

Când vine vorba de flori, multe dintre ele au un aspect absolut fantastic, nu ai crede însă că există o specie de orhidee care are un aspect surprinzător de similar cu maimuțe.

Oamenii au fost dintotdeauna fascinați de flori, de asta investim sume semnificative de bani în aceste creații cât se poate de efemere. Ele au devenit sinonime cu puritatea, dragostea și frumusețea. Printre cele mai apreciate specii, se numără orhideele, flori pe care le găsești în nu mai puțin de 30.000 de varietăți.

Printre cele mai ciudate sau particulare tipuri de orhidee se numără cele din imaginile alăturate. Acestea pot fi confundate foarte ușor cu niște mici maimuțe, mai ales dacă le vezi într-o fotografie și nu ai referința de dimensiune.

orhidee maimuteOrhideea Maimuță se găsește în pădurile din Peru și în regiunea de sud-est a Ecuatorului. În mare parte, crește la aproximativ 2000 de metri deasupra nivelului mării. Datorită faptului că o găsești în mai multe forme, nici numele ei nu este unul bătut în cuie.

S-ar putea să o găsești sub numele de Orchid Simia sau Dracula Simia (maimuța dragon), un nume care le-a fost asociat în 1978 de către botanistul Carlyle A. Lueren, datorită similarităților cu maimuțele din specia simian.

Cercetătorii au identificat până în prezent 118 varietăți ale acestei flori, în Mexic, America Centrală, Peru și Ecuador. Este important de reținut că aproximativ 50% dintre ele se regăsesc în Ecuador, iar cele mai populare sunt Dracula amaliae și Dracula gigas. Pe amândouă le poți confunda cu niște maimuțe, dar culorile și forma sunt diferite.

Dincolo de aspectul vizual, această familie de orhidee se remarcă și printr-un miros deosebit, similar cu portocalele proaspete. În privința perioadei din an în care le găsești înflorite, se pare că nu au niciun fel de preferință. Înfloresc în orice anotimp, deși le ajută temperaturile mai scăzute, umezeala sporită și lumina redusă. În înălțime, pot crește până la 60 de centimetri.

Citește și: