Adio card bancar. Anunțul zilei pentru români care schimbă totul despre cum vor cheltui banii

Adio card bancar. Anunțul zilei pentru români care schimbă totul despre cum vor cheltui banii

De la mijlocul lunii noiembrie avem în România Google Pay. Cu acest serviciu poți plăti fără să ai nevoie de card. Acum, lucrurile sunt duse și mai departe.

Google Pay va fi o soluție numai bună să plătești și când n-ai cardul la tine. Până acum trebuia să te bazezi pe aplicația băncii. Acum, CEC Bank a anunțat că pune la dispoziția clienților posibilitatea de a face plăți prin sistemul Google Pay la comercianții din România, în magazine sau online.

Serviciul va fi disponibil, însă, la mai multe bănci, printre care ING și Banca Transilvania. De asemenea Orange Money va pune la dispoziție acest sistem, la fel și Revolut, notează Economica. Premiera are loc ca urmare a parafării unei înțelegeri între Visa, Google Pay și șapte instituții financiare.

Cât de mare e baza de clienți care pot face așa ceva?

CEC Bank susține că, în prezent, 4 din 10 utilizatori care folosesc în mod curent cardurile apelează și la plățile contactless. Totodată, plățile de pe telefoane și ceasuri smart au crescut de 4 ori raportat la primăvară. Iar peste 85% dintre clienții CEC Bank folosesc dispozitive mobile cu Android.

„Deținătorii de carduri Visa vor putea plăti contactless în magazine sau online cu orice dispozitiv Android. În acest moment, peste 70% dintre cardurile Visa din România pot fi folosite pentru a plăti cu Google Pay la comercianții locali. Românii apelează tot mai mult la plățile digitale care oferă confort sporit și reprezintă o măsură de protecție în contextul pandemiei, iar securitatea și confidențialitatea datelor sunt esențiale. Tehnologia Visa protejează datele reale ale cardului care nu sunt niciodată dezvăluite, ceea ce oferă un nivel suplimentar de securitate plăților digitale.”
Elena Ungureanu, Country Manager Visa Romania

Realizarea de plăți cu cardul la comercianți prin Google Pay este destul de simplă. Deblochezi telefonul și-l apropii de POS. Asta e tot. Pe ecran îți apare confirmarea.

Citește și:
Etichete: